Çocuklar da hırıltı neden olur?

İçindekiler:

  1. Çocuklar da hırıltı neden olur?
  2. Hırıltılı solunum ne demek?
  3. Hırıltılı öksürük nedir?
  4. Hırıltılı nefes neyin belirtisi?
  5. Ciğerde hırıltı neden olur?

Çocuklar da hırıltı neden olur?

Çocuklarda hırıltının bu kadar sık görülmesinin en önemli nedenileri hava yolları kıkırdaklarının daha yumuşak ve büyüklere göre çapının çok daha dar olmasıdır. Bu darlığa enfeksiyon veya alerji eklenince, kanal çok daralarak, nefes alırken ve veririken havanın zorlanarak geçmesine neden olmaktadır.

Hırıltılı solunum ne demek?

Hırıltılı solunum genelde nefes verme sırasında, nefes alırken veya verirken çıkan tiz ıslık şeklinde bir sestir. Hırıltılı solunum daralmış, tıkanan hava kanalları yüzünden oluşur.

Hırıltılı öksürük nedir?

Göğüste tıkanma, öksürük, hırıltılı solunum sık rastlanan belirtilerdir. Bazen sadece inatçı öksürükle veya nefes alıp verirken hırıltı, hışırtı gibi bir ses şeklinde belirti verebilir. Bu yakınmalar geceleri, özellikle sabaha doğru uykudan uyandıracak şekilde görülüyorsa astım hastası olabilirsiniz.

Hırıltılı nefes neyin belirtisi?

Nefes almakta zorlanıyorsa ya da hırıltı boğucu bir hal aldıysa hemen doktora götürmelisiniz. Çünkü bu ciddi bir astım krizinin ya da anafilaksi gibi ciddi bir alerjinin belirtisi olabilir. Hırıltı aniden başladıysa ve köpüklü açık pembe veya beyaz balgam varsa bu bir kalp yetmezliği belirtisi olabilir.

Ciğerde hırıltı neden olur?

Bronşları daraltan, bronş çapında azalmaya sebep olan her türlü hastalıkta bronş içinden geçen hava akımının ses oluşturması nedeni ile hırıltılı solunum meydana çıkar. Göğüste oluşan hırıltının en belirgin işareti nefes alıp verirken uğultu sesi çıkmasıdır. Bu özellikle de nefes verirken artar.