Ambiyans ın Türkçe anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Ambiyans ın Türkçe anlamı nedir?
  2. Bagajın anlamı nedir?
  3. Aktüaliteyle ne demek?
  4. Bagaj hangi dil?
  5. Bahane ne demek TDK?
  6. Damping ne demek tıp?
  7. Mikro kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

Ambiyans ın Türkçe anlamı nedir?

Ambiyans kelimesi hava anlamında kullanılır. Tabi ki de hava durumu anlamındaki hava değil. Daha çok ortamın havası anlamında kullanılır. Yani ortamın genel olarak insan hissettirdikleri de denilebilir.

Bagajın anlamı nedir?

Bagaj kelimesi Türkçe'de "yolculukta taşınan ağırlık, eşya ve edevat" anlamına gelir. Fransızca bagage "yolculukta taşınan ağırlık, eşya ve edevat" sözcüğünden alıntıdır.

Aktüaliteyle ne demek?

1. İçinde yaşanılan zamânın şartlarıyla ilgili olma durumu, güncellik: Rengi, şekli o haftanın aktüalitesine muvâfık bir kravat (Reşat N. Güntekin).

Bagaj hangi dil?

Fransızca bagage "yolculukta taşınan ağırlık, eşya ve edevat" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük İspanyolca aynı anlama gelen bagaje sözcüğünden alıntı olabilir; ancak bu kesin değildir.

Bahane ne demek TDK?

BAHÂNE. 1. Bir şeyin asıl sebebi yerine ileri sürülen sözde sebep, gerçekle ilgisi olmayan sahte özür ve mâzeret: Cevap verirken şaşırıyor, mânâsız bahâneler göstererek beni aldatmaya çalışıyordu (Reşat N. Güntekin).

Damping ne demek tıp?

“Hızlı gastrik boşalma” olarak da adlandırılan ve özellikle Seren Serengil'in hastalığı olarak gündeme gelen dumping sendromu, ince barsağın alt kesimleri (duodenum ve jejunum) mideden gelen sindirilmemiş gıdalarla çok hızlı dolarsa oluşur.

Mikro kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

Küçük, çapsız, dar, anlamlarına gelmektedir makro kelimesinin karşıtıdır.