Türksat uydu nasıl eklenir?

İçindekiler:

  1. Türksat uydu nasıl eklenir?
  2. Türksat 4A yörünge konumu nedir?
  3. Turksat 4 A boylam nedir?
  4. Türksat 4A uydusu nerede?

Türksat uydu nasıl eklenir?

Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.

Türksat 4A yörünge konumu nedir?

Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Turksat 4 A boylam nedir?

Türksat 4A uydusuna daha sonra Türksat 4B de katıldı. Şu anda 42 derece Doğu boylamı Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları tarafından sunulan TV ve radyo yayınlarını izlemeyi sağlıyor.

Türksat 4A uydusu nerede?

Türksat 4A Uydusu Türksat 4A haberleşme uydusu tarihinde Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Proton roketiyle uzaya gönderilmiştir. Türksat 4A, Ku-bant 'ta Türkiye, Kuzey Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya ile Sahra Altı Afrika bölgelerini kapsamaktadır. Uydu üzerinde ayrıca Ka-Bant da kullanılmaktadır.