Öğrenci pasaport defter bedeli nasıl yatırılır?

İçindekiler:

  1. Öğrenci pasaport defter bedeli nasıl yatırılır?
  2. Pasaportun süresi nasıl uzatılır?
  3. Pasaportumu kaybettim yenisi kaç para?
  4. Öğrenci pasaportu kaç yıl geçerli?

Öğrenci pasaport defter bedeli nasıl yatırılır?

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

Pasaportun süresi nasıl uzatılır?

Pasaport süresi istenildiği kadar uzatılabilir. Pasaport süresini uzatmak için ilk olarak randevu alınmalıdır. Ardından ise istenilen belgelerle ilgili yere başvurmak ve yenileme ücretini ödemek gerekir. Bu işlemlerin ardından ise süresi uzatılmış bir pasaporta sahip olunabilir.

Pasaportumu kaybettim yenisi kaç para?

Bunun için 2021 yılı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin belirlemiş olduğu rakam kayıp pasaport harç bedeli olan 808,33 TL başvuru ücreti ve 257,20 TL icra ücretidir. Böylece kayıp veya çalıntı durumunda yeniden pasaport çıkarmanın toplam Kayıp pasaport ücreti 1065,53 TL'dir.

Öğrenci pasaportu kaç yıl geçerli?

18 yaşından 25 yaşına kadar eğitiminizin devam edeceği süre kadar öğrenci pasaportu çıkarabilirsiniz. 18 yaşındaysanız ve öğrenciliğiniz 6 yıl daha devam edeceği öğrenci belgenizle ispat edilmişse 6 yıllık pasaport çıkarmanız mümkün. Öğrenci olma süreniz 2 yıl ise o zaman 2 yıllık pasaport alabilirsiniz.