Hamileyken nasıl oturulmaz?

İçindekiler:

  1. Hamileyken nasıl oturulmaz?
  2. Hamileliğin ilk haftalarında yüzüstü yatılır mı?
  3. Yuz ustu yatmak günah mi?
  4. Hamilelikte uyku hali ne kadar sürer?
  5. Hamileliğin son ayında nasıl yatmalı?

Hamileyken nasıl oturulmaz?

Arkalıksız oturmayın. Bu pozisyon, sırtınızı zorlayabilir ve gebelik sırasında daha fazla sırt ağrısına neden olabilir. Alçak arkalıklı tabure ve sandalyelerde oturmaktan kaçının ve düz şekilde durmak için yeterli derecede sırtı destekleyen sandalyelere bakın.

Hamileliğin ilk haftalarında yüzüstü yatılır mı?

Yüzüstü yatışı pozisyonunda gebeliğin başlangıcından 6. ayına kadar yatabilirsiniz. Dolayısıyla bebeğinize zarar vermezsiniz. Zaten sonrasında yüz üstü bile yatsanız büyüyen karnınız size rahat vermeyecek ve pozisyon değiştirme ihtiyacı duyacaksınız.

Yuz ustu yatmak günah mi?

Yüzüstü yatmak haram değildir. Ancak Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu yatış şeklini uygun görmemiştir. Peygamber Efendimiz, mescidde bu şekilde yatan birisini uyandırmış ve "Bu şekilde yatmak Allah'ın sevmediği bir yatış şeklidir" buyurmuştur.

Hamilelikte uyku hali ne kadar sürer?

Diğer yandan, gebeliğin ilk üç ayında fizyolojik olarak artan hormonların etkisiyle uyku hali ve yorgunluk hissi olabilir. Bu durumu kansızlığın yapmış olduğu halsizlikten ayırmak gerekir. Genelikle ilk üç ayın sonunda kendiliğinden geçer.

Hamileliğin son ayında nasıl yatmalı?

En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir.