Kalp sintigrafisi sonucu kaç günde çıkar?

İçindekiler:

  1. Kalp sintigrafisi sonucu kaç günde çıkar?
  2. Sintigrafi ne kadar?
  3. Miyokard sintigrafisi nedir?
  4. Nükleer tıp kalp sintigrafisi nedir?
  5. Beyin sintigrafisi nedir?

Kalp sintigrafisi sonucu kaç günde çıkar?

Kalp sintigrafisi sonuçları Kalp sintigrafisinin sonuçları 7 ile 14 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Sonuçlar değerlendirilirken öncelikli olarak stres sonrasında ve istirahat halinde kan akışında bir farklılık olup olmadığı kontrol edilir.

Sintigrafi ne kadar?

Böbrek fonksiyonlarını gösteren radyoaktif maddelerin damar yoluyla verilmesiyle gerçekleştirilir. · Sintigrafi yaklaşık 30-40 dakika sürer.

Miyokard sintigrafisi nedir?

Basitçe, kalp kasına ulaşan kan miktarı değerlendirilerek kişide koroner arter hastalığı (KAH) bulunup bulunmadığının anlaşılmasına yarayan bir görüntüleme yöntemidir.

Nükleer tıp kalp sintigrafisi nedir?

Kalp sintigrafisi kalp damar hastalığının teşhisinde kullanılan bir tetkik yöntemidir. Kalp sintigrafisinde amaç vücuda verilen nükleer bir maddenin (Talyum, teknesyum vb.) kalpteki tutulumu araştırılarak kalbin kansız kalan ya da kalp krizi sırasında (miyokard enfarktüsü) ölen dokuların saptanmasıdır.

Beyin sintigrafisi nedir?

Beyin SPECT görüntüleme, beynin üç-boyutlu görüntülerinin elde edilmesi ile beyin işlevlerinin klinisyenler tarafından değerlendirilmesini sağlayan bir nükleer tıp görüntüleme yöntemidir. Beynin farklı bölgelerinin işlevleri hakkında sağladığı bilgiler ile doktorunuzun daha doğru bir tanıya ulaşmasına olanak verir.