Elektrik Elektronik Mühendisi hangi alanda yüksek lisans yapabilir?

İçindekiler:

  1. Elektrik Elektronik Mühendisi hangi alanda yüksek lisans yapabilir?
  2. Elektrik Elektronik Mühendisliği mi Elektrik Mühendisliği mi?
  3. Elektrik ve elektronik arasındaki fark nedir?
  4. Ilk elektrik mühendisi kimdir?
  5. Her sene kaç inşaat mühendisi mezun oluyor?
  6. Kaç tane mühendislik bölümü var?

Elektrik Elektronik Mühendisi hangi alanda yüksek lisans yapabilir?

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı, tam-zamanlı oniki daimi öğretim üyesiyle, Elektronik, Telekomünikasyon, Kontrol ve Kumanda Sistemleri, Elektrik Tesisleri, Elektrik Makineleri, Devreler ve Sistemler, Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Bilim Dallarında Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde ...

Elektrik Elektronik Mühendisliği mi Elektrik Mühendisliği mi?

Sanılanın aksine bu iki mühendislik birbirini kapsamaz. 2. Aynı değiller. ... İlgi alanın, güç ve elektriğe yönelikse Elektrik Mühendisliği, elektroniğe yönelik ise Elektrik-Elektronik Mühendisliğine yönelebilirsin.

Elektrik ve elektronik arasındaki fark nedir?

Elektrik ve Elektronik arasındaki başlıca farklar; Elektrik, maddenin, yüklerin varlığı ya da hareketleri sonucunda ortaya çıkan özelliğidir. Elektronik, serbest elektronların etkisiyle ortaya çıkan olayları inceleyen alandır. Elektrikte maddeni fiziksel özelliği incelenir.

Ilk elektrik mühendisi kimdir?

IMHOTEP ( Mısır ) ( MÖ – 2650 – 2660 ) karşımıza çıkmaktadır. Firavun Djoser'in veziri olan İmhotep, sadece tarihteki ilk mühendis olarak değil aynı zamanda tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat'dan 2000 yıl önce yaşaması ile de tarihin ilk doktoru olarak da bilinmektedir.

Her sene kaç inşaat mühendisi mezun oluyor?

İnşaat mühendisliği sektörün kilit mesleklerinden. Türkiye'de son yıllarda artan üniversite sayısıyla beraber inşaat mühendisliği bölümlerinin sayısı da 189'a ulaştı. Bu fakültelerden her yıl yaklaşık 10.

Kaç tane mühendislik bölümü var?

Günümüzde mühendisliğin; elektrik, inşaat, kimya ve makine olmak üzere 4 ana daldan oluştuğu kabul edilmektedir.