YÖS sınavı geçmek için kaç puan gerekir?

İçindekiler:

  1. YÖS sınavı geçmek için kaç puan gerekir?
  2. Süyos nedir?
  3. Selçuk Üniversitesi Diploma işlemleri ne zaman verilecek?
  4. Üst sınıftan kaç ders alınabilir?
  5. Ders kredisi ne işe yarar?
  6. Sınıf geçmek için kredi kaç olmalı?
  7. Sınıf geçmek için kaç kredi gerekir?
  8. Toplam iş yükü nedir?

YÖS sınavı geçmek için kaç puan gerekir?

YÖS Soru ve Puan sayısı 80 olarak baz alınmıştır.

Süyos nedir?

S.Ü. Yurt Dışından Öğrenci Seçme Sınavı(SÜYÖS), Selçuk Üniversitesi'nde ön lisans ve lisans düzeyinde birinci ve ikinci öğretim programlarında öğrenim görmek isteyen yurt dışından veya yabancı uyruklu adayların girebilecekleri ve sonuçlarını bu kuruma kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır.

Selçuk Üniversitesi Diploma işlemleri ne zaman verilecek?

Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans mezunu öğrencilerden Mezuniyet tarihi Tarih ve Diploma No: 20799 (dahil) , Doktora programı ise Mezuniyet tarihi tarih ve Diploma No: 1635 (dahil) kadar olan diplomalar basılmıştır.

Üst sınıftan kaç ders alınabilir?

Bu durumda, öğrenci üst sınıftan daha önce hiç ders almamış ise 3 adedi geçmemek üzere en fazla 12 kredilik bir üst sınıftan ders alabilecektir.

Ders kredisi ne işe yarar?

Krediler sadece bir dersin o kurumdaki iş yükünün ne kadarını karşıladığını gösterir. AKTS' de, 60 kredi 1 yıllık; 30 kredi ise bir dönemlik iş yüküne karşılık gelir. Program yurtdışında alınan derslerin iş yükünün öğrenci ve kuruma uygunluk göstermesini bekler.

Sınıf geçmek için kredi kaç olmalı?

Herhangi bir dönemin sonunda Genel Not Ortalaması (Cum GPA) en az 2.

Sınıf geçmek için kaç kredi gerekir?

Ders Geçme ve Sınıf Geçme: Tezli Yüksek Lisans Programında 7 ders kredili geçer not alınmalı, 1 ders Seminer (kredisiz) BAŞARILI olmalıdır. Tezsiz Yüksek Lisans Programında ise 9 ders kredili geçer not alınmalı, 1 ders Seminer kredili geçer not alınmalı, 1 ders Dönem Projesi (kredisiz) BAŞARILI olmalıdır.

Toplam iş yükü nedir?

İş Yükü: Bir dersin başarı ile tamamlanması için gerekli olan tüm öğrenim faaliyetlerini derse katılım, uygulamalara katılım, seminer, proje hazırlama, sınav, tüm bireysel çalışmalar, staj için gerekli zamanı kapsar. Öğrencinin harcadığı zamana/emeğe öğrencinin iş yükü denir.