Uzatanlar harç ödeyecek mi?

İçindekiler:

  1. Uzatanlar harç ödeyecek mi?
  2. Harç ücreti yatırmadan ders kaydı yapılır mı?
  3. Kredi burs geri ödemeli mi?
  4. Kyk burs sonuçları ne zaman açiklanir 2020?

Uzatanlar harç ödeyecek mi?

11. maddeye göre, okulu program süresi sonunda bitiremeyenler harç verecek. Okulu uzatan üniversite öğrencilerine harçların kalkmadığı ortaya çıktı. 9 Ağustos'ta resmi gazetede yayınlanan kararname ile birinci öğretim ön lisans-lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin ödeyeceği harç paraları kaldırılmıştı.

Harç ücreti yatırmadan ders kaydı yapılır mı?

Ders Kayıt ekranı, harç ücretini yatıran veya yatırmayan tüm öğrencilere açık olacaktır ve tüm öğrenciler ders kaydını yapıp kesinleştirebileceklerdir. ... Harç ücretini ödemeyen öğrencilerin ders kayıtları danışmanlar tarafından onaylanamayacağı için öğrenciler ders kaydı yapmamış olarak değerlendirilecektir.

Kredi burs geri ödemeli mi?

KYK bursu öğrenciye geri ödemesiz olarak verilir. Ancak KYK bursu çıkmayan ya da belli nedenlerle bursu kesilen ve kredi almaya başlayan kişiler, KYK kredisi aldıkları takdirde bu krediyi ileride ödemek durumunda kalırlar.

Kyk burs sonuçları ne zaman açiklanir 2020?

KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir bilgi yer almıyor. Ancak geçtiğimiz yıl 24 Ekim'de sona eren başvuruların ardından sonuçları 16 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Aynı takvim göz önünde bulundurulduğunda sonuçların 1 Aralık 2020 tarihinde açıklanacağı söylenebilir.