Elbistan Alevi midir?

İçindekiler:

  1. Elbistan Alevi midir?
  2. Elbistan ilçesi hangi ilimize bağlıdır?
  3. Elbistan ne zaman Maraş'a bağlandı?
  4. Elbistan'da ne yetişir?
  5. Kahramanmaraş ne yetişir?
  6. Kahramanmaraş'ın tarım ürünleri nelerdir?
  7. Adıyaman Gölbaşı Kahramanmaraş arası kaç km?
  8. Şanlıurfa Adıyaman Gölbaşı arası kaç kilometredir?
  9. Adıyaman Gölbaşı merkez arası kaç km?
  10. Adana Adıyaman Gölbaşı arası kaç km?
  11. Ankara Gölbaşı Adana kaç kilometre?
  12. Adana Adıyaman arası kaç kilometredir?
  13. Ankara Gölbaşı Ankara arası kaç km?
  14. Gölbaşı merkeze ne kadar uzak?
  15. Ankara Gölbaşı kaç dakika?
  16. Ankara Gölbaşı Ayaş arası kaç km?

Elbistan Alevi midir?

Daha önce anlattığımız gibi; dağlar arasına sıkışmış bulunan Elbistan, Akçadağ, Afşin, Göksun köylerinde çoğunlukla Kürt aleviler ve bir kısmında da Türk Aleviler oturmaktadır. ... Elbistan ve Afşin'e yakın “Berçenek” köyü bir alevi köyüdür.

Elbistan ilçesi hangi ilimize bağlıdır?

Elbistan, Kahramanmaraş iline bağlı ilçedir. Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği noktada yer alır. Şehir merkezinin nüfusu yaklaşık olarak 110.

Elbistan ne zaman Maraş'a bağlandı?

1531'de Elbistan ve Maraş, Karaman eyaletinden ayrılarak Vilayet-i Zulkadiriye adı altında Dulkadir Beylerbeyliği oluşturulmuştur. Vilayet ve Beylerbeylik Osmanlı Devleti'nde en büyük idare birimidir. Malatya Sancağı 1531'den sonra Maraş Eyaletine bağlanmıştır.

Elbistan'da ne yetişir?

Elbistan'a bağlı Demircilik Mahallesi başta olmak üzere Kalaycık Mahallesi ve Sultan Korusu bölgesinde kendiliğinden yetişen ve halk arasında 'gebereotu' olarak adlandırılan kapari bitkisi, çiftçilerin yeni gelir kapısı olmaya hazırlanıyor.

Kahramanmaraş ne yetişir?

Kahramanmaraş İli coğrafi konumdan Akdeniz iklimine sahip olması şehrimize büyük avantajlar sağlamıştır, ilimizde her evin bahçesinde mutlaka bir meyve ağacına rastlamak mümkündür, en sık olanlar ise hurma, dut, urmu dutu, incir (yemiş), kayısı, nar ve ceviz ağacıdır, il sınırları içerisinde bulunan verimli topraklarda ...

Kahramanmaraş'ın tarım ürünleri nelerdir?

Pamuk,zeytin,kırmızı biber, hububat ürünleri,şekerpancarı, seracılık ve son yıllarda hayvancılık yatırımları ile dikkat çeken Kahramanmaraş, pamuğun işlenmesi ile elde edilen iplikte Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden birisi.

Adıyaman Gölbaşı Kahramanmaraş arası kaç km?

Kahramanmaraş Gölbaşı Adıyaman arası mesafe, Kahramanmaraş Gölbaşı Adıyaman yol haritası, Kahramanmaraş Gölbaşı Adıyaman kaç saat kaç km. Kahramanmaraş Gölbaşı Adıyaman arası mesafe : 99 kilometre. Kahramanmaraş Gölbaşı Adıyaman arası süre : 1 saat 39 dakika.

Şanlıurfa Adıyaman Gölbaşı arası kaç kilometredir?

gölbaşı adıyaman Urfa arası mesafe : 147 kilometre. gölbaşı adıyaman Urfa arası süre : 1 saat 53 dakika. Aşağıdaki bölümlerden gölbaşı adıyaman Urfa arası yol haritasına ulaşabilir, gölbaşı adıyaman noktasından Urfa ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Adıyaman Gölbaşı merkez arası kaç km?

Adıyaman Merkez Gölbaşı,adıyaman arası mesafe, Adıyaman Merkez Gölbaşı,adıyaman yol haritası, Adıyaman Merkez Gölbaşı,adıyaman kaç saat kaç km. Adıyaman Merkez gölbaşı,adıyaman arası mesafe : 63 kilometre. Adıyaman Merkez gölbaşı,adıyaman arası süre : 52 dakika.

Adana Adıyaman Gölbaşı arası kaç km?

Gölbaşı Adiyaman Adana arası mesafe, Gölbaşı Adiyaman Adana yol haritası, Gölbaşı Adiyaman Adana kaç saat kaç km. gölbaşı adiyaman Adana arası mesafe : 267 kilometre. gölbaşı adiyaman Adana arası süre : 3 saat 7 dakika.

Ankara Gölbaşı Adana kaç kilometre?

Ankara Gölbaşı Adana arası mesafe : 478 kilometre.

Adana Adıyaman arası kaç kilometredir?

Adana - Adıyaman arası uzaklık kaç km? Adana - Adıyaman arası karayolu ile 333 km'dir.

Ankara Gölbaşı Ankara arası kaç km?

Ankara Gölbaşı Ankara arası mesafe, Ankara Gölbaşı Ankara yol haritası, Ankara Gölbaşı Ankara kaç saat kaç km. Ankara Gölbaşı Ankara arası mesafe : 19 kilometre. Ankara Gölbaşı Ankara arası süre : 21 dakika.

Gölbaşı merkeze ne kadar uzak?

Ankara'ya 15 km uzaklıktadır. Uzunluğu 5 km, genişliği 1–1,5 km yüksekliği ise 30-40 m arasındadır.

Ankara Gölbaşı kaç dakika?

Ankara - Gölbaşı arası otobüs ile ne kadar sürüyor? Ankara - Gölbaşı arası otobüs yolculuğu ortalama 30dk sürmektedir.

Ankara Gölbaşı Ayaş arası kaç km?

Ayaş ankara gölbaşı arası mesafe : 79 kilometre. Ayaş ankara gölbaşı arası süre : 1 saat 7 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Ayaş ankara gölbaşı arası yol haritasına ulaşabilir, Ayaş noktasından ankara gölbaşı ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.