Üniversite tercihleri nasıl değiştirilir?

İçindekiler:

  1. Üniversite tercihleri nasıl değiştirilir?
  2. Tercihler yapıldıktan sonra iptal edilebilir mi?
  3. Ösym Tercih değiştirme nasıl yapılır?
  4. Ösym tercih işlemi nasıl yapılır?
  5. Ösym tercih yaptığımı nasıl anlarım?

Üniversite tercihleri nasıl değiştirilir?

ÖSYM'ye bildirmiş olduğunuz tercihlerinizi, tercih süresi içerisinde değiştirebilirsiniz. Ösym nin aday işlemleri modülünden kendimize ait şifreyle tercih değişikliği yapabilirsiniz.

Tercihler yapıldıktan sonra iptal edilebilir mi?

Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler ÖSYM tarafından kesinlikle işleme alınmayacaktır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz.

Ösym Tercih değiştirme nasıl yapılır?

Sıralamalarda değişiklik yapmak için bölümün solundaki aşağı veya yukarı tuşlarını kullanabilirsiniz. Tercih listenizi tamamen iptal edemezsiniz. Sadece ekleme veya çıkarma yapabilirsiniz. Çıkan ekranda tercih veya tercihlerinizi kontrol ederek “Başvuru Bilgilerini Kontrol ve İzleme” düğmesine basınız.

Ösym tercih işlemi nasıl yapılır?

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2020/10 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Ösym tercih yaptığımı nasıl anlarım?

CEVAP: Tercih işlemini tamamlayıp, “TERCİH LİSTEMİ KONTROL ETTİM, TERCİHİMİ BİLDİRMEK İSTİYORUM” butonuna bastığınızda karşınıza, TC kimlik no, isim, okul ve bölüm bilgilerinizin, sırasına göre tercihlerinizin yer aldığı aşağıdaki yazdırma ekranı gelecek. 1 NOLU bölümde “Tercihlerinizin işlem yaptığınız tarih ve saatte ...