Türkiye dünyaya ne ihraç ediyor?

İçindekiler:

  1. Türkiye dünyaya ne ihraç ediyor?
  2. Türkiye hangi ülkelere ticaret yapıyor?
  3. Türkiye'nin ihracatı kaç milyar dolar?
  4. Hangi madenler ihraç ediliyor?
  5. Uluun hangi ülkelere ihracat yapıyor?
  6. Elazığ hangi ülkelere ihracat yapıyor?
  7. Türkiye Tarım ihracatta kaçıncı sırada?

Türkiye dünyaya ne ihraç ediyor?

Türkiye'nin ihraç ettiği tarım ürünleri ise ağırlıklı olarak; fındık, üzüm, tütün, domates, kayısı, limon, incir, yumurta, mercimek, portakal, mandalina, kiraz, zeytin, pamuk, biber, tavuk eti, haşhaş tohumu, salatalık, nohut, buğday, ceviz, elma, Antep fıstığı, soğan, ayçiçeği, çilek, şeftali, kabak, mısır, patates ve ...

Türkiye hangi ülkelere ticaret yapıyor?

Şubat ayında Rusya Federasyonu'ndan yapılan ithalat 1 milyar 714 milyon dolar olurken, bu ülkeyi sırasıyla; 1 milyar 712 milyon dolar ile Çin, 1 milyar 623 milyon dolar ile Almanya, 1 milyar 133 milyon dolar ile ABD ve 750 milyon dolar ile Irak izledi.

Türkiye'nin ihracatı kaç milyar dolar?

Son 12 aylık ihracatımız da 201,5 milyar dolara yükselerek yeni bir Cumhuriyet rekoruna imza atmıştır. İlk defa 200 milyar doları geçmiş bulunuyoruz. İthalatımız ise temmuz ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 17 artış ile 20,7 milyar dolar olmuştur.

Hangi madenler ihraç ediliyor?

  • İhracat Değerleri.
  • Mermer (Ham Blok ve Plakalar Halinde)
  • Mermer (İşlenmiş)
  • Bakır.
  • Krom.
  • Çinko.
  • İşlenmiş Traverten.
  • Feldispat.
Daha fazla öğe...

Uluun hangi ülkelere ihracat yapıyor?

Ulusoy, geçen yıl Irak'a bir milyon 430 bin ton un ihraç edildiğini kaydederek, onu takip eden Sudan'a 548 bin, Suriye'ye 385 bin, Angola'ya 139 bin, Filipinler'e 109 bin, Madagaskar'a 106 bin, Endonezya'ya 87 bin, Benin'e 78 bin ton un ihracatı gerçekleştiği bilgisini verdi.

Elazığ hangi ülkelere ihracat yapıyor?

Elazığ'ın Keban ilçesinde kurulu Gümüşdoğa Su Ürünleri, alabalığın üretildiği en büyük tesislerden biri. Yıllık yaklaşık 10 bin ton üretim yapan firma, başta Rusya, Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Almanya, Hollanda ve İngiltere gibi birçok ülkeye ihracat yapıyor.

Türkiye Tarım ihracatta kaçıncı sırada?

Hollanda, geçen yıl gerçekleştirdiği 116 milyar dolarlık tarımsal ürün ihracatıyla ikinci sırada gelirken Türkiye 19.4 milyar dolarla 23. sırada yer aldı