Bebeğim sarılık oldu ne yapayım?

İçindekiler:

  1. Bebeğim sarılık oldu ne yapayım?
  2. Bebekler kaç günlükken sarılık olur?
  3. Bebeklerde sarılık değeri kaç olmalı?
  4. Sarı tülbent sarılığa iyi gelir mi?
  5. Sarılık icin ne renk ışık verilir?
  6. Sarılık geçiren bebek tekrar geçirir mi?

Bebeğim sarılık oldu ne yapayım?

Yenidoğan sarılığı, genellikle iki ya da üç hafta içinde kendiliğinden düzelir. Ancak bu dönemde doktor takibinin yapılması çok önemlidir. Eğer bebeğin bilirubin seviyesi yüksek ise “fototerapi” denilen özel dalga boyunda ışık yayan lambalar altında ışık tedavisine tabi tutulur.

Bebekler kaç günlükken sarılık olur?

Yenidoğan sarılığı doğumdan sonraki 2. veya 3. gün gözlenir ve bir hafta ile 10 gün arasında yok olur. Sarılığın kaybolması en son yüz ve boyun ve de onu takiben göz aklarında olur. Prematüre veya düşük kilolu doğan bebeklerde hastalığın belirtileri 4. ile 6. günler arasında meydana çıkabilir.

Bebeklerde sarılık değeri kaç olmalı?

Yeni doğmuş bir bebeğin kanında bulunması gereken bilirubin miktarı 1-2 mg/dl kadardır. Bu miktar 5 mg/dl'yi aştığında sarılık fark edilir ve ilk olarak göz akları sararmaya başlar. Kanda bulunan bilirubin düzeyi ile vücuttaki dağılımı arasında iyi bir uyum vardır.

Sarı tülbent sarılığa iyi gelir mi?

Bebeğin üzerine sarı tülbent örtülürse sarılığının geçeceği batıl inançlara dayanıyor. Oysa sarı tülbent örtülmesinin sarılığa faydalarına yönelik bilimsel bir çalışma yok. Üstelik zaman kaybından başka bir işe yaramıyor. Üstüne üstlük gecikmeye ve değerlendirirken göz yanılsamasına yol açıyor.

Sarılık icin ne renk ışık verilir?

Bilimsel olarak sarılığın tedavisinde mavi ışığın en etkin ışık olduğu ispatlanmıştır. neoBLUE cihazı bu mavi ışığı ışık kaynağı olarak LED (light emitting diodes-ışık yayan diyot) leri kullanarak güvenli bir yolla bebeğe verir. LED lerin belirgin faydaları vardır.

Sarılık geçiren bebek tekrar geçirir mi?

SARILIK TEKRAR GÖRÜLECEKMİ? Normal yenidoğan sarılığı veya "fizyolojik sarılık" kendine kendine geçecektir. Tedavi sonlandırıldığında bilirubin seviyesinin önemsiz oranda yeniden yükselmesi görülebilir. Yine de genellikle başka bir tedaviye gerek duyulmaz.