LGS sorularına itiraz nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. LGS sorularına itiraz nasıl yapılır?
  2. MEB sınav itiraz nasıl yapılır?
  3. YKS tercih sonuçlarına itiraz nasıl yapılır?
  4. Nota nasıl itiraz edilir?
  5. ÖSYM itiraz dilekçesi 2021 nereye gönderilecek?
  6. Sınav notu itiraz dilekçesi nereye verilir?
  7. AÖF sınav sonuçlarına itiraz nasil yapilir?

LGS sorularına itiraz nasıl yapılır?

Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazlar soruların ve sonuçların yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü´ne yapılabilecektir. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

MEB sınav itiraz nasıl yapılır?

kimlik numarası ile KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır. Öğrenciler belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır. Dilekçe ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

YKS tercih sonuçlarına itiraz nasıl yapılır?

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde, adayların ÖSYM'ye başvuruda bulunabileceği konular arasında "Sınav sonuçlarının incelenmesi isteği" de yer alıyor. Bu durumda öğrenciler dolduracakları "Genel Amaçlı Dilekçe Örneği" ile kuruma başvuruda bulunabiliyorlar.

Nota nasıl itiraz edilir?

Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilanından itibaren beş iş günü içinde ilgili birime dilekçe vererek itiraz edebilir. İtiraz üzerine sınav kâğıdı, dersin öğretim elemanı tarafından, konunun kendisine bildirilmesinden itibaren en geç beş iş günü içinde incelenir, sonuç yazılı ve gerekçeli olarak ilgili birime bildirilir.

ÖSYM itiraz dilekçesi 2021 nereye gönderilecek?

İlgili dilekçe ve ekler posta yoluyla ya da elden ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır.

Sınav notu itiraz dilekçesi nereye verilir?

Öğrenciler, ara sınav sonuçlarının ve 100 üzerinden değerlendirilerek belirlenen yarıyıl/yıl sonu sınav notunun ilan edilmesinden itibaren üç iş günü içinde, ilgili birimin öğrenci bürosuna bir dilekçe ile başvurarak sınav kağıdının yeniden incelenmesini isteyebilir.

AÖF sınav sonuçlarına itiraz nasil yapilir?

Öğrenciler sınava, sınav sorularına ve sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde https://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Otomasyonu bölümünden T.C. kimlik no ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra Sınav İşlemleri menüsünden itiraz edebilirler.