Kanser metastazı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Kanser metastazı nasıl anlaşılır?
  2. Hangi kanser metastaz yapar?
  3. Kanser tekrar eder mi?
  4. Kemoterapi alırken kanser tekrarlar mı?

Kanser metastazı nasıl anlaşılır?

Metastaz tanısı Metastatik kanser hücreleri, orijinal kanserinkine benzer özelliklere sahiptir ve kanserin bulunduğu yerdeki hücreler gibi değildir. Bu nedenle laboratuvar ortamında ve tıbbi testlerle teşhis edilebilir. Ancak metastatik kanserini ortaya çıkaracak tek bir test yoktur.

Hangi kanser metastaz yapar?

Metastaz, kanserin başladığı yerden farklı bir vücut bölümüne yayılmasıdır. Metastazlar en sık kanser hücrelerinin ana tümörden kopup lenfatik sisteme veya kan dolaşımına girmesi ile oluşur. Böylece kanser hücreleri vücudun farklı bir bölümünde yerleşip çoğalır ve yeni tümörler oluşturabilirler.

Kanser tekrar eder mi?

Kanser gerileme döneminden sonra tekrarladığında, rekürrens olarak kabul edilir. Kanserin yinelemesi, kurtulmak için elinizden gelen en iyi çabalara rağmen, bazı kanser hücrelerinin kalması nedeniyle gerçekleşir. Hücreler ilk kanserinizin kaynaklandığı yerde olabileceği gibi vücudun farklı bir kısmında da olabilir.

Kemoterapi alırken kanser tekrarlar mı?

Kimi zaman, ameliyat, radyoterapi ve kemoterapi gibi tedaviler tam anlamıyla uygulandıktan sonra bile, hastalığın geri gelmesi söz konusu olabilmektedir. Yani yapılması gerekenlerin tamamen yapılmış olması, hastalığın tekrar etme ihtimalini ne yazık ki sıfırlamaz, en aza indirir.