Diplomayı kiraya vermek ne demek?

İçindekiler:

  1. Diplomayı kiraya vermek ne demek?
  2. Optisyen diploma kiralama yasal mi?
  3. Eczacı diploması kiralamak suç mu?
  4. Gözlükçüler ne kadar kazanır?
  5. 2 yıllık optisyenlik dükkan açabilir mi?
  6. Optisyen dükkanı açmak için ne kadar para lazım?
  7. Optisyen belgesi nasıl alınır?

Diplomayı kiraya vermek ne demek?

Diploma kiralama, her ne kadar yasal olmasa da son dönemlerde internet ilanlarına kadar düştü. Artık iyiden iyiye sektör haline gelen bu uygulamada bazı eczacılar diplomalarını eczane açmak isteyen üçüncü şahıslara 3-5 bin TL karşılığı kiralıyor.

Optisyen diploma kiralama yasal mi?

Optisyen, eczacı, inşaat mühendisi, pratisyen hekim ve gıda mühendisleri, diploma kiralıyor. 500 ile 5 bin TL arasında değişen ücretlerle diplomalarını kiralayanlar, durum ortaya çıkarsa meslekten men ediliyor. Diploma kiralama, her ne kadar yasal olmasa da son dönemlerde internet ilanlarına kadar düştü.

Eczacı diploması kiralamak suç mu?

Diplomasını kiraladığı tespit edilen eczacı yasaya göre 5 yıl eczane açamayacak; SGK'ya fatura edilen ilaç bedeli de faiziyle geri alınacak. SAĞLIK Bakanlığı, başkasının diplomasını kiralayarak eczane açanların, vatandaş sağlığını tehlikeye attıkları gerekçesiyle denetimleri sıklaştırma kararı aldı.

Gözlükçüler ne kadar kazanır?

- En Düşük Optisyen Maaşı; 2.600 TL. - En Yüksek Optisyen Maaşı;5.100 TL.

2 yıllık optisyenlik dükkan açabilir mi?

Optik dükkanı açmak için tek yetkili kişi optisyendir. İki yıllık optisyenlik bölümünü bitirip diploma almaya hak kazanan kişiler optik mağazası açabilirler.

Optisyen dükkanı açmak için ne kadar para lazım?

Bunun da bedeli günümüz şartlarında yaklaşık 50.000TL. Bununla beraber optisyen, dükkanın hem sahibi hem de mesul müdürü olabilir.

Optisyen belgesi nasıl alınır?

Optisyen olmak isteyen bireylerin ise öncelikle lise eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlamaları ve ardından da üniversite giriş sınavlarından bölüm puanında gereken seviyeyi elde etmesi ve 2 yıllık olan bir ön lisans eğitimini başarıyla tamamlaması gerekmektedir.