GBT ne demektir?

İçindekiler:

  1. GBT ne demektir?
  2. GBT nedir nereden alınır?
  3. Ahlaki durum nedir?
  4. Sicil kaydina nasil bakilir?
  5. Sicile nasıl bakılır?

GBT ne demektir?

GBT'nin açılımı genel Bilgi Toplama anlamına gelmektedir.

GBT nedir nereden alınır?

İnternet üzerinden sabıka kaydı belgesine E-Devlet sistemi üzerinden elde edebilirsiniz. E-Devlet sisteminden de işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yaparak bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de sabıka kaydı belgesidir.

Ahlaki durum nedir?

Güvenlik soruşturması ahlaki durum neleri kapsar? ... “Şeref ve haysiyetini ihlal edecek ve görevine yansıyacak şekilde kumara, uyuşturucuya, içkiye, paraya ve aşırı bir şekilde menfaatine düşkün olup olmadığı, ahlak ve adaba aykırı davranıp davranmadığı,” hükmünü içermektedir.

Sicil kaydina nasil bakilir?

Adli sicil kayıtları Adliyelerde bulunan Adli Sicil Müdürlüklerinden, Kaymakamlıklardan, yurt dışında Büyükelçiliklerden ve artık e devlet sistemiyle internet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir.

Sicile nasıl bakılır?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yapın. Ardından arama butonunun olduğu sayfaya Adalet Bakanlığı yazarak karşınıza çıkan hizmetler içerisinden “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçin. Ya da direkt olarak arama butonuna “adli sicil kaydı sorgulama” yazarak karşınıza çıkan hizmete tıklayın.