Sol frontal ne demek?

İçindekiler:

  1. Sol frontal ne demek?
  2. Frontal lob nerede bulunur?
  3. Fokal epilepsi ne demek?
  4. Yan lob ne işe yarar?

Sol frontal ne demek?

Frontal lobun sol yanı “lisan ağırlıklı”dır. Sağ taraf ise daha ziyade lisan gerektirmeyen becerilerden sorumludur. Bu bölgedeki hasarlar, eleştirel düşşünce ve problem çözme yeteneklerinde bozukluklara yol açar.

Frontal lob nerede bulunur?

Frontal lob, frontal korteks ya da Ön Lob veya lobus frontalis beynin ön tarafında yerleşimli, bilinçli düşünmeden sorumlu olan beyin bölgesi. İnsanda frontal korteks, tüm kortikal alanın 1/3 ünü oluşturur. Frontal korteksin arka kısmı, yani motor korteks ve premotor korteks, motor kontrolden sorumludur.

Fokal epilepsi ne demek?

Fokal epilepsi nöbeti: Beyindeki bir bölgeye sınırlı kalarak, yani beynin bir kısmından başlayan nöbetlerdir. Yaygın (jeneralize) epilepsi nöbeti: Tüm beyinde yaygın olarak aynı anda başlayan nöbetlerdir.

Yan lob ne işe yarar?

Paryetal lob (yan lob) dokunma duyusunun algılanması ve duyuların birbirine entegre edilmesi için oldukça önemlidir. Burada oluşan beyin hasarları kollar ve bacaklar başta olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde hissizliğe, karıncalanmalara ya da batıcı tarzda ağrılara sebep olabilir.