Saç kepeğinden nasıl kurtuluruz?

İçindekiler:

  1. Saç kepeğinden nasıl kurtuluruz?
  2. Sirke Sacta kepek yapar mi?
  3. Karbonat saçı beyazlatır mi?
  4. Saçımızda neden kepek olur?
  5. Kepek için elma sirkesi nasıl yapılır?
  6. Karbonatla saç açan var mı?
  7. Saç rengini açmak için karbonat nasıl kullanılır?

Saç kepeğinden nasıl kurtuluruz?

Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.

Sirke Sacta kepek yapar mi?

Kafamızın derisinde kepek oluşumunun en önemli sebebi parazit veya mantarlar olduğundan, bunları yok edecek, saçın ph seviyesini dengeleyecek sirkeye ihtiyacımız vardır. Elma sirkesi kepek için en ideal olanıdır. Sistemli kullanımda kısa sürede kepeğinizden anında kurtulacaksınız.

Karbonat saçı beyazlatır mi?

*Karbonat doğal bir renk açıcıdır. Saçlarınızın rengini açmak istiyorsanız karbonattan yardım alabilirsiniz. Şampuana ekleyerek: Karbonatın saçta en kolay kullanımı şampuanınıza eklemektir. ... Saçlarınızı hafifçe ıslatın ve bu karışımı saç diplerinizden başlayarak uçlarına kadar iyice sürün.

Saçımızda neden kepek olur?

Saçı az ya da çok yıkamak: Az yıkanan ve yağlanan saçta kepek oluşur ama bu, her kepekli saç pistir, yıkanmamıştır anlamına gelmez. Saçını az yıkayanlar yağlanma ve kepek sorunuyla daha çok karşılaşabilir. Öte yandan saçı sık sık şampuanlamak da kafa derisini tahriş edip kepeğe neden olabilir.

Kepek için elma sirkesi nasıl yapılır?

Sirke: Kepekten kurtulmak için, her şampuanlamanın ardından 2 fincan soğuk suya 2 fincan elma sirkesi ekleyip saçınızı bununla durulayın. Ayrıca, saçınızı şampuanlamadan önce saçınıza doğrudan 3 yemek kaşığı sirke uygulayarak saç derinize masaj yapın. Birkaç dakika bu şekilde bekleyin ve saçınızı durulayın.

Karbonatla saç açan var mı?

Karbonatlı C vitamini karışımıyla boyalı saçları da açabilirsiniz. Karbonatı saç açıcı olarak kullanmak için banyo yaptığınız sırada ıslak saçlarınıza saçınızın gürlüğüne göre 1-2 tatlı kaşığı karbonat serpip 10 dakika sonra da durulayabilirsiniz.

Saç rengini açmak için karbonat nasıl kullanılır?

Karbonatı aynı zamanda limon suyu ile karıştırarak da saç renginizi açabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler de oldukça basit: 1 paket karbonat ile 2 su bardağı taze sıkılmış limon suyunu bir kabın içinde karıştırın. Daha sonra tüm saçınıza uygulayarak güneşli bir havada 1 saat bekletin.