Hakkımda açılan bir dava var mı?

İçindekiler:

  1. Hakkımda açılan bir dava var mı?
  2. Hakkımda açılan davanın içeriğini nasıl öğrenirim?
  3. Duruşma gününü nasıl öğrenebilirim?
  4. Takipsizlik Kararı e devlette görünür mü?

Hakkımda açılan bir dava var mı?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Hakkımda açılan davanın içeriğini nasıl öğrenirim?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

Duruşma gününü nasıl öğrenebilirim?

e-devlet şifresi aracılığıyla UYAP sistemine giriş yapabilir ya da e-devlet'e normal giriş yaparak arama butonuna “uyap” yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan hizmetler arasından “duruşma sorgulama” seçeneğine tıklayarak duruşma tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Takipsizlik Kararı e devlette görünür mü?

Takipsizlik kararı da soruşturma aşamasına ilişkin bir karar olduğu için E-devlet sisteminden görüntülenemez. ... Bununla beraber tebliğ suretiyle takipsizlik kararının öğrenilmesi mümkündür. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, suçtan zarar görene ve şüpheliye tebliğ edilir.