Temyiz ne kadar sürer 2020?

İçindekiler:

  1. Temyiz ne kadar sürer 2020?
  2. Yargıtay dosya içeriğini nasıl öğrenebilirim?
  3. Dosyanın istinafa gittiğini nasıl anlarız?
  4. Istinaf dilekçesine cevap verilmezse ne olur?
  5. Aile mahkemesi istinaf ne kadar sürer?

Temyiz ne kadar sürer 2020?

Yargıtay ceza dairelerinde ortalama görülme süresi 348 gündür. Bu nedenle 2020 yılında temyiz edilen bir ceza davasının ortalama 3 yıllık sürede karara bağlanacağını söyleyebiliriz. Hukuk davaları açısından başsavcılık süreci söz konusu değildir. Yargıtay hukuk dairelerinde ortalama görülme süresi 341 gündür.

Yargıtay dosya içeriğini nasıl öğrenebilirim?

İlk önce, http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız. Daha sonra burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya ekranı üzerinden; il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve savcılık esas numarası bilgilerini doldurunuz.

Dosyanın istinafa gittiğini nasıl anlarız?

E-Devlet kapısı sistemine T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yaparak, Yargıtay Başkanlığı'nın e-Hizmetler menüsü üzerinden sizinle ilgili olan davalara ulaşarak istinaf dosya sorgulama işlemi yapıp dosya içeriklerini online platformdan görüntüleyebilirsiniz.

Istinaf dilekçesine cevap verilmezse ne olur?

Davalı cevap dilekçesi vermediği takdirde davalının ileri sürdüğü bütün vakıaları inkâr etmiş sayılır. Davalının cevap dilekçesi vermediği hallerde dava, davacı tarafından dava açarken sunulmuş olan vakıalar ve deliller esas alınarak görülüp sonuçlandırılır çünkü artık davalı delil listesi sunulamayacaktır.

Aile mahkemesi istinaf ne kadar sürer?

İstinaf süreci ise ortalama 6 ay ile 1 yıl arasında sürmektedir. Bu süreçte iki farklı karar verilmektedir. Ya mahkeme kararı onaylamakta ya da kararı kaldırmaktadır. Eğer mahkeme kararı onaylarsa, tarafların başvuruları doğrultusunda dosya temyize gönderilerek kesinleşmektedir.