Irak ta ne kadar Türk var?

İçindekiler:

  1. Irak ta ne kadar Türk var?
  2. Irak'ta ne kadar hristiyan var?
  3. Irak'ın yüzde kaçı Kürt?
  4. Irak geçim kaynakları nelerdir?
  5. Irak'ta Hristiyan var mı?
  6. Türkiye Irak ne ihraç ediyor?
  7. Erbil hangi ülkeye ait?
  8. Irak'ın yüzde kaçı Müslüman?
  9. Musul Kuzey Irak'ta mı?

Irak ta ne kadar Türk var?

Irak Türkmenlerinin sayılarının yaklaşık 1.375.900 olduğu tahmin edilmektedir.

Irak'ta ne kadar hristiyan var?

Irak nüfusunun ezici çoğunluğunu Müslümanlar oluşturuyor. Bununla birlikte üyeleri 200 bin ila 300 bin arasında değişen birkaç eski Hristiyan mezhebi bulunuyor. 2003'te Başkan Saddam Hüseyin'i deviren ABD önderliğindeki işgalden önce bu sayının 1 buçuk milyon olduğu tahmin ediliyor.

Irak'ın yüzde kaçı Kürt?

Özerk bölgeyle beraber Irak genelinde Kürt nüfusu Amerikan istihbaratı CIA'ye göre toplam nüfusun -20'lik bir kısmını oluşturur ki bu da, aynı kaynağın 2009 yılı için verdiği toplam Irak nüfusu (28.945.657) ile karşılaştırıldığında 4.341.848 - 5.789.131 arası bir Kürt nüfusa işaret eder.

Irak geçim kaynakları nelerdir?

Irak'ın ekonomisini tarım, turizm, alışveriş ve petrol ihracatı oluşturmaktadır.

Irak'ta Hristiyan var mı?

Irak nüfusunun %97'i Müslüman'dır. Müslümanların çoğunluğunu Şiiler oluştururken, Sünniler de diğer önemli kısmını oluşturur.

Türkiye Irak ne ihraç ediyor?

Türkiye'nin Irak'a ihraç ettiğimiz belli başlı ürünler; ayçiçeği yağı, mücevherat, buğday unu, demir-çelik çubuklar, tavuk eti, izole kablo ve teller, demir-çelikten inşaat ve aksamı, mobilya, yumurta, hazır giyim, bisküvi, hijyenik havlu ve bebek bezleri, turunçgiller, demir-çelik boru ve profil, dokunmuş halı, ...

Erbil hangi ülkeye ait?

Erbil
Erbil ھەولێر (Hewlêr) أربيل‎
ÜlkeIrak
Özerk bölgeKürdistan Bölgesel Yönetimi
İlErbil
İlçeErbil
10 satır daha

Irak'ın yüzde kaçı Müslüman?

İslam. Irak nüfusunun %97'i Müslüman'dır. Müslümanların çoğunluğunu Şiiler oluştururken, Sünniler de diğer önemli kısmını oluşturur. Şiiler Araplar Irak'ın güneyinde yaşarken, Bağdat civarında Sünni ve Şii Araplar, Irak'ın kuzeyinde ise Sünni Kürtler, Yezidiler ve Irak Türkmenleri yaşamaktadır.

Musul Kuzey Irak'ta mı?

Irak'ın kuzeyinde Dicle Nehri kıyısında bulunan Musul'da Araplar, Türkler ve Kürtler yaşamaktadır. Nüfusunun çoğunluğunu Araplar, Kürtler ve Türkler oluşturmaktadır.