7143 SGK yapılandırma kaç taksit?

İçindekiler:

  1. 7143 SGK yapılandırma kaç taksit?
  2. Bağ-Kur Borç Yapılandırma nerede yapılır?
  3. Bağ-Kur yapılandırması var mı?
  4. Bağkur yapılandırma ne zaman başlıyor?
  5. Bağ kur yapılandırması nedir?
  6. Bağkur Borç yapılandırma ne zaman sona eriyor?
  7. Torba yasada bağkur borçları siliniyor mu?

7143 SGK yapılandırma kaç taksit?

İl özel idareleri ve spor kulüplerince yapılandırılan borçlar ikişer aylık dönemler halinde azami 36 eşit taksitte ödenebilecektir. Yapılandırma devam ettiği sürece yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacaktır.

Bağ-Kur Borç Yapılandırma nerede yapılır?

Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. İsteyen vatandaşlar, SGK İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek.

Bağ-Kur yapılandırması var mı?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 30.04.2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

Bağkur yapılandırma ne zaman başlıyor?

4/b (Bağ-Kur) sigortalıları, ihya borçlarını e-Devlet üzerinden veya bağlı olduğu SGİM/SGM'ye 21 – 21 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir. Genel Sağlık Sigortası borçları için başvuru şartı aranmayacak, tüm borçlar otomatik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılandırılacaktır.

Bağ kur yapılandırması nedir?

Yeni yapılandırma yasası ile SSK ve vergi borcu bulunan vatandaşlar borçlarını yapılandırabilecekti. Bağ-Kur'lu vatandaşlar da çıkan yasa ile ihyalarını gerçekleştirip emekli olabilecek. Yapılandırma paketinden prim borcu bulunan veya önceden sigorta süresini donduran Bağ-Kur'lular yararlanabilecek.

Bağkur Borç yapılandırma ne zaman sona eriyor?

Yapılandırma başvurusu için son tarih olarak belirlendi.

Torba yasada bağkur borçları siliniyor mu?

Torba Kanun'da yer alan Bağ-Kur prim borçları sildirmeden,eski ve yeni kanuna göre BağKur'lu ve 4/b'li olan bütün kişiler Bağ- Kur borç sildirme işleminden faydalanabilecek.