Üniversiteye geçiş hakkı kaç yıl geçerli?

İçindekiler:

  1. Üniversiteye geçiş hakkı kaç yıl geçerli?
  2. 2021 Sınavsız Üniversite kayıtları ne zaman?
  3. Açıköğretim için sınava girmek şart mı?
  4. Lise mezunları açıköğretime sınavsız kayıt yaptırabilir mi?
  5. Üniversite mezunu açıköğretime sınavsız geçebilir mi?

Üniversiteye geçiş hakkı kaç yıl geçerli?

– Hayır. Sınavsız geçiş, sadece 2 yıllık ön lisans programları için geçerlidir. Ancak 2.yıl sonunda Dikey Geçiş sınavına girerek 4 yıllık fakültelere geçiş yapılabilmektedir.

2021 Sınavsız Üniversite kayıtları ne zaman?

2021 YKS sınavı 1. oturum 26.

Açıköğretim için sınava girmek şart mı?

Açıktan üniversite okumak isteyen kişilerin de sınava girmesi ve baraj puanını geçmesi gerekmektedir. Açıköğretim ile üniversite okumak için Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nin 1. oturumu olan TYT'ye (Temel Yeterlilik Testi) yani eski adıyla YGS'ye girmeniz gerekmektedir.

Lise mezunları açıköğretime sınavsız kayıt yaptırabilir mi?

Artık meslek lisesi öğrencileri kendi bölümleri ile ilgili sınavsız geçiş hakkına sahip değillerdir. Artık geçmişte mezun olanların hakkı saklı olduğu için o öğrenciler hariç meslek lisesi öğrencileri de kendi bölümleri bile olsa yeterli puanı almak zorundadırlar. Aksi takdirde Yüksek Öğrenim hakkı kazanamayacaklardır.

Üniversite mezunu açıköğretime sınavsız geçebilir mi?

Sınavsız İkinci Üniversitede Askerlik Durumu Ne Olacak? Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.