Aile Danışmanı nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Aile Danışmanı nasıl olunur?
  2. Aile Danışma Merkezlerinde kimler çalışır?
  3. Aile Danışmanlığı Eğitimi kimler alabilir?
  4. Aile ve Çift Terapisti nasıl olunur?
  5. Evlilik Danışmanlığı Nedir?

Aile Danışmanı nasıl olunur?

Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi lisans programlarını tamamladıktan sonra aile danışmanlığı alanında yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlamış olanlar aile danışmanı olabilirler.

Aile Danışma Merkezlerinde kimler çalışır?

Yönetmeliğe göre gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişileri ve bu yetkiye sahip kamu kurum ve kuruluşları, aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının il müdürlülerine başvurarak Aile Danışma merkezleri açabilecektir.

Aile Danışmanlığı Eğitimi kimler alabilir?

KİMLER BAŞVURABİLİR? Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin 4 Eylül 2012 tarihli sayısında yayımlandı. Bu eğitime başvurabilecek meslek grupları Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hemşirelik, Tıp ve Sosyoloji Mezunlarıdır.

Aile ve Çift Terapisti nasıl olunur?

Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen en az üç yüz saati teorik ve en az ...

Evlilik Danışmanlığı Nedir?

Evlilik danışmanlığı, evlilik ilişkisini, evliliğin her iki tarafı (kadın ve erkek) açısından da, daha doyum verici hale getirmek için gerçekleştirilen bir psikolojik danışmanlık sürecidir.