Sınırlandırma hatası nedir?

İçindekiler:

  1. Sınırlandırma hatası nedir?
  2. Sayısallaştırma çalışması yapılmaktadır ne demek?
  3. Kadastro tespitine itiraz nedir?
  4. Tapu Kadastro itiraz süresi ne kadar?
  5. Ketmi Verese davası nedir?
  6. Hasımlı veraset ilamı ne demek?
  7. Veraset ilamının iptali davası hangi mahkemede açılır?
  8. Mirasçılık belgesi iptali hangi mahkeme?
  9. Mirasçılık belgesi iptali davası ne kadar sürer?
  10. Mirasçılık belgesinin iptali davası nerede açılır?

Sınırlandırma hatası nedir?

B – Sınırlandırma Hataları Kadastro sonrasında yapılan işlemlerde ise sınırlandırma, aplikasyon değerleriyle belirlenen sınırlardır. Zeminde bu şekilde belirlenmiş olan sınırların hatalı olarak alınması ise sınırlandırma hatasına sebep olur.

Sayısallaştırma çalışması yapılmaktadır ne demek?

Kısaca sayısallaştırma çalışmaları ile hedeflenen amaç, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek-1 maddesi, Uygulama Yönetmeliği ve TKGM 2012/15 sayılı Genelgesi hükümleri doğrultusunda, kadastro pafta ve parsel alanlarının, tesis kadastrosu üretim orijinal değerlerine bağımlı olarak, tespit edilen teknik hataları da ...

Kadastro tespitine itiraz nedir?

KADASTRO İTİRAZ Bir taşınmazın kim adına kayıtlı olduğu, yüzölçümü, üzerinde ne tür haklar ve kısıtlamalar olduğu tapu sicilinden öğrenilmektedir. Medeni kanunumuz nelerin tapuya kaydedileceğini tahdidi olarak saymıştır.

Tapu Kadastro itiraz süresi ne kadar?

Bu hükme göre; tutanaklarda belirtilen haklara, sınırlandırma ve tespitlere ait tutanakların kesinleştiği tarihten itibaren on yıl geçtikten sonra, kadastrodan önceki hukuki sebeplere dayanarak itiraz olunamaz ve dava açılamaz. Bu 10 yıllık süre hak düşürücü süredir.

Ketmi Verese davası nedir?

Ketmi verese, gerçekte miras hakkına sahip olan bir kimsenin, mirasçılık sıfatı gizlenerek veya yok sayılarak, diğer mirasçılar tarafından mirasın paylaşılması ve intikalinin sağlanması hallerinde meydana gelen hukuki durumdur.

Hasımlı veraset ilamı ne demek?

Dava dilekçesine, miras bırakanın ve mirasçıların nüfus kayıtları da eklenerek, veraset ilamı talep edilir. ... Hasımlı görülen dava sonunda verilen hüküm, ilam hükmündedir ve iptali ancak yargılamanın yenilenmesi yolu ile olur.

Veraset ilamının iptali davası hangi mahkemede açılır?

Veraset ilamının iptali davasında görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesi olup, yetkili mahkeme ise ölen kişinin son yerleşim yeri mahkemesidir. Ancak bu yerin yanında mirasçıların her birinin oturduğu yer mahkemesi de yetkilidir.

Mirasçılık belgesi iptali hangi mahkeme?

Mirasçılık belgesinin düzenlenip mirasçılara verilmesini Sulh Hukuk Mahkemelerinden talep ederiz. Ancak mirasçılık belgesinin iptalini Asliye Hukuk Mahkemelerinden talep etmek zorundayız. Miras bırakanın son yerleşim yerinde bulunan Asliye Hukuk Mahkemelerinde işbu davayı açabiliriz.

Mirasçılık belgesi iptali davası ne kadar sürer?

Bu dava için herhangi bir zamanaşımı süreyi bulunmamaktadır. Türk Medeni Kanunu Madde 598'e göre mirasçılık belgesinin geçersiz olduğu her zaman ileri sürülebilir.

Mirasçılık belgesinin iptali davası nerede açılır?

Mirasçılık belgesinin iptali davasına bakan avukatlar ve davacılar sıklıkla hataya düşerek, miras hukukuna ilişkin diğer davalarda görevli olan Sulh Hukuk Mahkemelerine müracaat etmekteyse de görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesidir. Yetkili Mahkeme ise vefat edenin en son yerleşim yeri (ikametgahı) mahkemesidir.