Nüfus randevusuna gitmezsem ne olur?

İçindekiler:

  1. Nüfus randevusuna gitmezsem ne olur?
  2. Eski nüfus cüzdanları hangi tarihe kadar geçerli?
  3. Eski kimliklere ceza var mı?
  4. Eski Kimlik cezası ne kadar?
  5. Tapu işlemlerinde yeni kimlik şart mı?
  6. Tapuya randevusuz gidilir mi?

Nüfus randevusuna gitmezsem ne olur?

KİMLİK RANDEVUMA GİTMEZSEM NE OLUR? Nüfus Müdürlüğünden almış olduğunuz herhangi bir randevuya gitmediğiniz taktirde sistem 2 ay süresince tekrardan buluşma almanızı engelleyecektir. Bu durumda aldığınız randevuyu buluşma tarihinden minimum 2 gün ilkin iptal etmeniz şarttır.

Eski nüfus cüzdanları hangi tarihe kadar geçerli?

10 yıl geçerlilik süresi eski nüfus cüzdanlarını da kapsıyor olup nüfus cüzdanlarında değiştirme zorunluluğu yoktur. Ancak tüm vatandaşların, 1 Ocak 2017 yılında yürürlüğe giren kimlik değişikliği kararı ile 2023 yılına kadar kesinlikle yeni kimlik kartı edinmesi söz konusudur.

Eski kimliklere ceza var mı?

Kimlik değiştirmemenin ve yenilememenin cezası yoktur. Eski kimlikler de halen her yerde geçmekte olup, bütün devlet kurumları ve diğer yerler kimliğinizi kabul etmek zorundadır. Kimliğinizin eski olması ile ilgili engel durumları ile karşı karşıya kalırsanız hakkınızı şu anlık 2023 yılına kadar savunabilirsiniz.

Eski Kimlik cezası ne kadar?

2021 ÇİPLİ KİMLİK KARTI KAYBETMENİN CEZASI NE KADAR? 2021 yılında çipli kimlik kartını kaybeden vatandaşlar T.C. Kimlik Kayıp Ücreti olarak 60 TL, Nüfus Cüzdanı kaybeden vatandaşlar ise Nüfus Cüzdanı Kayıp Ücreti olarak 30 TL ödemleri gerekiyor.

Tapu işlemlerinde yeni kimlik şart mı?

Fotoğraflı TC Kimlik numaralı nüfus cüzdanı, Pasaport (Yabancı uyruklular için), ... Ayrıca belgesinde bulunmasa dahi tüm tapu işlemlerinde gerçek kişilerin TC Kimlik numaralarının, Tüzel kişilerde Vergi Kimlik Numarasının/MERSİS Numarasının ibrazı zorunludur.

Tapuya randevusuz gidilir mi?

Tapu devir işlemi için tapu müdürlüğüne randevu almadan gidilemiyor. İşlemin tamamlanmasını istediğiniz gün için mutlaka randevu almanız gerekiyor. Tapu randevusu Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak veya https://randevu.tkgm.gov.tr adresinden online başvuru yaparak alınabiliyor.