Aktüerya bilirkişi ne demek?

İçindekiler:

  1. Aktüerya bilirkişi ne demek?
  2. Bilirkişi uzmanlık belgesi nasıl alınır?
  3. Adalet Bakanlığında bilirkişi nasıl olunur?
  4. Hukukçu Bilirkişi nasıl olunur?
  5. Muhasebe de bilirkişi nasıl olunur?
  6. 2020 bilirkişilik başvurusu ne zaman?
  7. Emlakçı bilirkişi olabilir mi?

Aktüerya bilirkişi ne demek?

Aktüerya Bilirkişilik Eğitimi ile amaçlanan sorumluluk hukuku kapsamında ortaya çıkan tazminatın belirlenmesi ve hesaplanmasına ilişkin sorunların incelenmesi, özellikle tazminat hukuku ile ilgili bilirkişilik faaliyetinde bulunacak kişilere gerekli olan bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.

Bilirkişi uzmanlık belgesi nasıl alınır?

Temel eğitime katılmak zorunludur. Eğitim kuruluşlarınca, katılımcıların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve derslerin 1/12'sine devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir. beş gün içinde temel eğitimi tamamladıklarına dair bilirkişilik sertifikası bir belge verir.

Adalet Bakanlığında bilirkişi nasıl olunur?

T.C. vatandaşı olmak, 25 ve üzeri yaşta olmak, fiili ehliyete sahip olmak, en az 3 yıllık mesleki deneyim, herhangi bir suç kaydının bulunmaması , meslekten atılmamış olmak , kendi isteği dışında bir bilirkişi listesinden çıkarılmamış olmak, başka bir adalet komisyonunun listesinde kayıtlı olmamak.

Hukukçu Bilirkişi nasıl olunur?

Avukat Bilirkişi olmak istiyorsa eğer 5 yıllık mesleki deneyime sahip olmalıdır. Yani 1825 günden daha fazla gün (sigorta pirimi meslek kodu avukat olarak yatırılmış olmak) avukatlık yapmış olmalıdır. Avukatlık stajı 5 yıllık deneyime dahil edilmez. Serbest çalışan avukatlarda bilirkişilik yapabilirler.

Muhasebe de bilirkişi nasıl olunur?

2-Üniversitelerin lisans eğitimi veren ilgili fakültelerin iktisat, işletme, maliye, bankacılık bölümlerinden mezun olmak veya Maliye Bakanlığı ve bağlı teşkilatlarında uzman, müdür, müfettiş kadrolarında çalışıyor veya çalışmış olmak ya da Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) ve/veya Yeminli Mali Müşavir (YMM) ...

2020 bilirkişilik başvurusu ne zaman?

Başvuru Tarihi: Bilirkişilik yapmak amacıyla listeye kaydolmak isteyenlerin başvuruları 27 Ağustos 2020 Perşembe günü başlayıp 30 Kasım 2020 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir.

Emlakçı bilirkişi olabilir mi?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Bilirkişi olmak için SPK'dan lisans alınması gerekmekte. SPK'dan alınan ” Gayrimenkul Değerleme Lisansı” olan kişiler Bilirkişilik Bölge Kurullarına başvurup bilirkişi listesine kayıt olduktan sonra ise aylık TL ve çok daha fazlasını kazanabilmektedirler.