Yarı katı farmasötik şekiller nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yarı katı farmasötik şekiller nelerdir?
  2. Yarı katı ne demek?
  3. Merhem yarı katı mı?
  4. Farmasötik eşdeğer ne demek?
  5. T Max ne demek?

Yarı katı farmasötik şekiller nelerdir?

Avrupa Farmakopesi'ne (EP5) göre yarı katı preparatların tanımı; Etkin maddelerin lokal veya transdermal yolla uygulanması için ya da preparatın kendisinin yumuşatıcı veya koruyucu etkisi nedeniyle kullanılan homojen görünümlü preparatlardır.

Yarı katı ne demek?

Hoşgörüsüz, acımasız, merhametsiz, zalim. Düşünce ve davranışlarında belli ilkelere sıkı sıkıya bağlı olan.

Merhem yarı katı mı?

maddelerle (bal, şurup, gliserin) karıştırılıp hamur kıvamına getirildikten sonra yuvarlak, silindir, küre vb şekillere sokulması ile hazırlanan hamur kıvamındaki ilaçlardır. Derin tesirli merhemler (hayvansal yağ) olarak ikiye ayrılırlar. Merheme göre daha yumuşak kıvamlı yarı-katı bir ilaç şeklidir.

Farmasötik eşdeğer ne demek?

Farmasötik Eşdeğer : İki ilacın aynı farmasötik şekle sahip olmaları ve aynı miktarda hammadde içermeleridir. Biyoeşdeğerlik: Farmasötik eşdeğer olan iki müstahzarın aynı dozda verilişinden sonra biyoyararlanımlarının ve etkilerinin benzer olmasıdır.

T Max ne demek?

tmax: İlaç uygulandıktan sonra Vabs = Velim oluncaya kadar, yani kandaki ilaç konsantrasyonu maksimuma ulaşıncaya kadar geçen süreye denir. Cmax: İlacın kanda ulaştığı maksimum konsantrasyondur. Eğri Altındaki Alan (EAA): İlaç konsantrasyonunun zamana karşı çizdiği tüm eğrinin altında kalan alandır.