Zımni garanti ne demek?

İçindekiler:

  1. Zımni garanti ne demek?
  2. Kaldırma nedir hukuk?
  3. Ilga edici kural ne demek?
  4. Düzenleyici hukuk kuralı nedir?
  5. Hukuk kurallarının işlevleri nelerdir?

Zımni garanti ne demek?

Bir diğer zımni garanti ise “mülkiyetin satıcıya ait olduğu- na ilişkin” verilen garantidir. Diğer bir deyişle bu garanti, satıcının malı satma hakkına sahip olduğunu ifade etmek- tedir.

Kaldırma nedir hukuk?

Kaldırma; idari işlemlerin, idarenin yapacağı yeni bir işlem ile geri almadan farklı olarak geçmişe değil, bu husustaki iradenin açıklandığı ta- rihten itibaren, yani geleceğe yönelik olarak, yürürlükten kaldırılmasıdır45.

Ilga edici kural ne demek?

İlga Edici Hukuk Kuralları Bir hukuk kuralı ya da kanunu kısmen veya tamamen yürürlükten kaldıran hukuk kurallarıdır. Emredici nitelik taşır. Ör. 1961 anayasası 1924 anayasasını yürürlükten kaldırmıştır.

Düzenleyici hukuk kuralı nedir?

Bunlara,uygulamada,yedek veya düzenleyici hukuk kuralları da denir. Bunlar,tarafların serbest iradeleri ile değiştirilebilen ve ancak böylece değiştirilip bertaraf edilmedikleri takdirde,uygulanmaları mümkün olan kurallardır.

Hukuk kurallarının işlevleri nelerdir?

Hukuk kuralları en önemli sosyal kurallardır. Hukuk kuralları kişilerin dışa yansıyan ilişkilerini düzenlediği gibi toplum yaşamını düzenlemek, huzuru ve barışı sağlamak, dayanışmayı gerçekleştirmek gibi fonksiyonları yerine getirir. Hukuk kurallarını diğerlerinden ayıran en önemli özellik yaptırımının maddi olmasıdır.