Radyatör Kapağı orjinal olmazsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Radyatör Kapağı orjinal olmazsa ne olur?
  2. Arabanin sogutma sistemi neden hava yapar?
  3. Arabanın suyu fazla olursa ne olur?
  4. Peugeot 206 Plus hararet göstergesi kaç olmalı?
  5. Araba motor sıcaklığı kaç derece olmalı?
  6. Araba ne zaman fan açar?
  7. Araba neden erken fan açar?

Radyatör Kapağı orjinal olmazsa ne olur?

Hasarlı bir kapak sistemi etkin şekilde kilitleyemez veya basıncını koruyamaz; bu da soğutma sisteminin düzgün çalışmamasına neden olur. Kapak arızalandığında, yeni bir hortum bile patlayabilir.

Arabanin sogutma sistemi neden hava yapar?

Soğutma sistemine hava girdiğinde, sıvının basıncı ve kaynama noktası düşer. ... Soğutma kabında hava kabarcıkları ve köpükler oluşur. En ufak bir aksaklık termostatın doğru çalışmamasına, radyatör sıvısının motor bloğunda sıkışmasına neden olur.

Arabanın suyu fazla olursa ne olur?

Araç ısındığı zaman ve sistemde hava yoksa dolaşım yaparak orda su gelir normal olanı budur. Su fazla gelirse su dolaşımında sıkıntı olur basınç yapabilir. Su kabındaki suda aşırı basınç varsa ya sistemde hava var yada ust kapakta sorun yaratmış olur. Suyun dengesizce falzlaşıp ekislmesi sistemdeki havayı gösterir.

Peugeot 206 Plus hararet göstergesi kaç olmalı?

Hararetin normal seviyesi 90 olmalıdır yada daha düşüğü ama kesinlikle 95'i geçirme yakarsın arabayı masrafın büyük olur.

Araba motor sıcaklığı kaç derece olmalı?

Motorun çalışma sıcaklığı ne olmalı İçten yanmalı bir motorun normal çalışma sıcaklığının 87 ° ile 105 ° arasında olduğuna inanılmaktadır.

Araba ne zaman fan açar?

Genel olarak 90 derece olması halinde çalışmaya başlar ve motoru soğutmaya başlar. Fan müşürünün 90 derece altında gözlemlendiği durum genel olarak iki kademeli sistemlerdir. Biri 80 derecede çalışarak motoru soğuturken diğeri ise 100-110 derece de çalışmaktadır.

Araba neden erken fan açar?

Su soğutma sistemindeki su azalmış olabilir. Fanın çalışması için su sıcaklığının belirli bir seviyeye ulaşması gerekir. Fakat eğer sıcaklık ölçen fan sıcaklık müşiri bozulmuş ise, suyun sıcaklığı doğru ölçülemediği için fan sürekli veya erken çalışıyor olabilir.