Ermeni meselesi ne zaman uluslararası bir sorun haline geldi?

İçindekiler:

  1. Ermeni meselesi ne zaman uluslararası bir sorun haline geldi?
  2. Berlin Antlaşması kim imzaladı?
  3. 1878 yilinda ne oldu?
  4. Kıbrıs ne zaman ikiye bölündü?
  5. Kıbrıs barış harekatında kaç kişi öldü?

Ermeni meselesi ne zaman uluslararası bir sorun haline geldi?

Osmanlı Devleti'nin son elli yılına damgasını vuran en önemli sorunlardan biri olan Ermeni meselesi, 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sırasında İngiltere ile Rusya arasındaki rekabetin yarattığı emperyalizm sorunu olarak ortaya çıkmıştır.

Berlin Antlaşması kim imzaladı?

Berlin Antlaşması, Osmanlı İmparatorluğu, Rus İmparatorluğu, Büyük Britanya, Alman İmparatorluğu, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, İtalya Krallığı ve Fransa arasında 13 Temmuz 1878 tarihinde Berlin'de imzalanan barış antlaşmasıdır.

1878 yilinda ne oldu?

2 Şubat - Bugünkü Yunanistan topraklarında yaşayan Yunan Halkı, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı ayaklanma başlattı. 13 Şubat - II. Abdülhamit, I. Meşrutiyet'i kaldırdı. 3 Mart – Ayastefanos Antlaşması imzalandı. 4 Haziran - Kıbrıs'ın idaresinin geçici olarak Birleşik Krallık'a bırakıldığı antlaşma imzalandı.

Kıbrıs ne zaman ikiye bölündü?

1963 "Kanlı Noel" olaylarından sonra, 27 Aralık 1963'e üç garantör ülkenin askerlerinden oluşan bir "Barışı Koruma Kuvveti" oluşturulmuştur. Bu çerçevede İngiliz generalin yeşil bir kalemle harita üzerinde çizdiği bir çizgi ile Lefkoşa 30 Aralık 1963'te ikiye ayrılmıştır.

Kıbrıs barış harekatında kaç kişi öldü?

Kıbrıs Türkleri genel olarak 1672 şehit ve binlerce yaralı vermiştir. Rumlar ve Yunanlar ise 4 bin ölü, 12 bin yaralı vermiştir. Savaşın dışında olmasına rağmen BM Barış Gücü askerleri de kayıp vermişti: 3 Avusturyalı asker ölmüş, 24 Avusturyalı, 17 Finlandiyalı, 4 İngiliz ve 3 Kanadalı asker de yaralanmıştı.