Vitiligo hastaları nelere dikkat etmeli?

İçindekiler:

  1. Vitiligo hastaları nelere dikkat etmeli?
  2. Vitiligo zararlı mıdır?
  3. Vitiligo hastalığı cilt kanseri yapar mı?
  4. Vitiligo kronik bir hastalık mıdır?
  5. Vitiligo tekrarlar mı?
  6. Vitiligo sabit kalır mı?

Vitiligo hastaları nelere dikkat etmeli?

Özellikle vitiligo hastalığına yakana kişilerin kesinlikle güneş ışınlarına maruz kalmaları ve dışarıya çıkmaları gerektiği zaman mutlaka koruyucu faktörlü kremleri kullanmaları ve kullanılan bu kremlerin en az 15 faktör içeren kremlerin olmasına özen göstermelerini öneririz.

Vitiligo zararlı mıdır?

Vitiligo hastasının kansere, özellikle tiroit ve kolon kanserine yakalanma riski normal kişilere göre daha yüksektir. Vitiligo hastasının 'Romatoid Artrit', 'Behçet', 'Ankilozan Spondulit' , 'Lupus', 'Hashimoto' gibi oto-immün hastalıklara yakalanma riski yüksektir.

Vitiligo hastalığı cilt kanseri yapar mı?

Hayır! Ancak vitiligo hastalığında derinin doğal korunma sistemi olan melanositler olmadığı için güneş kökenli cilt kanserleri daha sık gözlenmektedir. Ayrıca kontrolsüz kullanılan bazı tedavi yöntemleri deri kanseri riskini arttırabilir.

Vitiligo kronik bir hastalık mıdır?

Vitiligo deride renk kaybına uğramış beyaz plaklarla seyreden kronik, genelde ilerleyici kozmetik problem oluşturan bir deri hastalığıdır. Toplumda her yüz kişiden bir veya iki kişide yaygın olarak rastlanan vitiligo hastalığının her yaşta görüldüğünü, hastaların ise yarısının 20 yaşın altındadır.

Vitiligo tekrarlar mı?

Vitiligonun tekrarlama ve başka bölgede çıkma olasılığı vardır. Bu risk, hastaya göre değişir. Böyle bir şey olduğunda tekrar tedavi uygulanabilir.Vitiligo hastaları güneşten korunmalı ? Bazı tedavi seçenekleri güneş ışığından ya da yapay ultraviyole kaynaklarından belirli ölçülerde yararlanır.

Vitiligo sabit kalır mı?

Pigmentlerde ortaya çıkan ve ilerleyen kayıp; hastalık çıktıktan sonra durur. Sabit şekilde kalır. Ancak hastalık ilerlemesine rağmen eski renk oluşmaz.