Cümle içinde birinin sözü nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Cümle içinde birinin sözü nasıl yazılır?
  2. Tırnaktan önce iki nokta gelir mi?
  3. Parantez içi cümleler nasıl yazılır?
  4. Parantez içi nokta konur mu?
  5. Uzun parantez nasıl yapılır?

Cümle içinde birinin sözü nasıl yazılır?

BÜYÜK HARFLERİN KULLANILDIĞI YERLER» Cümleler büyük harfle başlar.» Elindeki kitabı bize tanıttı.» Kapıyı altmış yaşlarında bir teyze açtı.» Cümle içinde başkasından aktarılan ve tırnak içine alınan cümleler büyük harfle başlar.» Babam kardeşime seslendi: Ayşe, gelirken bıçakla çatal da getir!» Sabri Bey: Sabah ...

Tırnaktan önce iki nokta gelir mi?

Bir başkasının sözünü, aynen aktarma işidir. Bu aşamada tırnak işareti ile iki nokta birlikte kullanılır. Genelde “şöyledir, demiştir, diyor, dedi, şunlardır…” gibi kalıplar kullanılır. Bu aşamada iki nokta, aktaran kişiyi takdim eden cümlede, tırnak işaretinden hemen önce konur.

Parantez içi cümleler nasıl yazılır?

3. Parantez içinde yazılan tam anlamlı bir cümle ise cümlenin sonundaki nokta, soru veya ünlem işareti parantezi kapamadan konur. Örnek: Bugünkü medeniyet yolunda ilerleyişimiz (Daha önceki müslüman Türk medeniyetlerini düşünün.) pek de büyük bir ilerleme olmasa gerek.

Parantez içi nokta konur mu?

Açıklama: Nokta, genelde cümle sonlarına konan ve o cümlenin sona erdiğini anlatan bir noktalama işaretidir. ... Bu durumda, parantez içine alınan ara söze parantez içinde anlamlı bir cümle varsa parantezi kapatmadan nokta koyarız.

Uzun parantez nasıl yapılır?

Parantez İşareti Nasıl Yapılır? () Açık parantez işaretini yani '(' yapmak için shift'e basılır ve klavyenin üst kısmında bulunan 8 rakamına basılır. Kapalı parantez ')' yapmak için shift tuşuna basıldıktan sonra yine klavyenin üst kısmında bulunan 9 rakamına tıklanır ve işaret oluşturulur.