Mental retardasyon hastası evlenebilir mi?

İçindekiler:

  1. Mental retardasyon hastası evlenebilir mi?
  2. Mental retardasyon evlenebilir mi?
  3. Hafif mental retardasyon çalışabilir mı?
  4. Hafif düzeyde zihinsel yetersizlik nedir?
  5. Engellilik grupları nelerdir?
  6. Zihinsel engelli raporu nasıl alınır?

Mental retardasyon hastası evlenebilir mi?

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu(TMK)'nun 133 üncü maddesi "akıl hastaları, evlenmelerinde tıbbi sakınca bulunmadığı resmi sağlık kurulu raporuyla anlaşılmadıkça evlenemezler" hükmünü içermektedir. Bu hükümden anlaşılacağı üzere, akıl hastalığı kural olarak kesin evlenme engellerinden biridir.

Mental retardasyon evlenebilir mi?

Hüseyin Tekin ise yaptığı açıklamada, "Evlenmek isteyen kadının başvurusu üzerine yapılan sağlık tetkiklerinde mental retardasyon, yani zihinsel engelliliğe rastlanıldığı için yasalar gereği evlenmesinin uygun olmayacağı konusunda görüşümüzü belirttik" dedi.

Hafif mental retardasyon çalışabilir mı?

Burada en çok yöneltilen iki soruya da yanıt sunalım; Hafif mental retardasyon evlilik yapabilir mi?, Hafif mental retardasyon çalışabilir mi? Evet hem evlenebilirler hem de çalışabilirler. Ancak zaman zaman strese girdiklerinde destek olunmalıdır.

Hafif düzeyde zihinsel yetersizlik nedir?

Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizlik Zihinsel işlevler bakımından farklılık gösteren; kavramsal, sosyal ve pratik uyumsal becerilerde eksiklikleri ve sınırlılıkları olan bireylerdir. Yapılan tanılama ve zeka testi sonucunda 50-69 puan arasında çıkan bireylerdir.

Engellilik grupları nelerdir?

Engel Türleri; zihinsel engelli, işitme engelli, görme engelli, ortopedik engelli, dil ve konuşma engelli, ruhsal ve duygusal hastalığı olanlar, süreğen hastalıklı, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olanlar olarak sekiz gruba ayrılmaktadır.

Zihinsel engelli raporu nasıl alınır?

Engelli raporu almak isteyen kişilerin başvuruda bulunması gerekir. Bu başvuru da sadece devletin yetkilendirdiği hastaneler tarafından yapılır. Sağlık Bakanlığının yetki verdiği hastaneler yapılan başvurular ve rapor özellikleri ile birlikte kişilere gerekli testler yapılarak rapor verilir.