Tatbikat imar planlarını kim hazırlar?

İçindekiler:

  1. Tatbikat imar planlarını kim hazırlar?
  2. Imar planı kim tarafından onaylanır?
  3. Belediyeler imar programlarını ne kadar sürede hazırlarlar?
  4. 5 yıllık imar planı ne demek?
  5. Imar programları kaç yıllık dönemler için hazırlanır?
  6. Uygulama imar planı ölçeği nedir?

Tatbikat imar planlarını kim hazırlar?

Uygulama imar planı kim yapar sorusunun cevabı şu şekilde; Uygulama imar planı ilgili belediye tarafından düzenlenir ve belediye meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girer. Onaylanan Uygulama İmar planı 1 ay boyunca duyuru panolarında ve internet sitesinde duyuruluru.

Imar planı kim tarafından onaylanır?

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. maddesinde “Belediye ve mücavir alan dışında kalan yerlerde yapılacak planlar valilik veya ilgilisince yapılır veya yaptırılır. Valilikçe uygun görüldüğü takdirde onaylanarak yürürlüğe girer.” hükmü yer almaktadır. ... Bu kapsamda imar planları il genel meclisi tarafından onaylanmaktadır.

Belediyeler imar programlarını ne kadar sürede hazırlarlar?

MADDE 10- Belediyeler; imar planlarının yürürlüğe girmesinden en geç 3 ay içinde, bu planı tatbik etmek üzere 5 yıllık imar programlarını hazırlarlar. Beş yıllık imar programlarının görüşülmesi sırasında ilgili yatırımcı kamu kuruluşlarının temsilcileri görüşleri esas alınmak üzere meclis toplantısına katılır.

5 yıllık imar planı ne demek?

İmar programı, belediyeler tarafından imar planlarının yürürlüğe girmesinden en geç 3 ay içinde, bu planı tatbik etmek üzere beş yıl için hazırlanıyor.

Imar programları kaç yıllık dönemler için hazırlanır?

Madde On – Belediye birimleri imar planlarını yürürlüğe girişinden maksimum üç ay içinde, bu planını tatbik etmek üzere beş senelik imar programlarını hazırlanır.

Uygulama imar planı ölçeği nedir?

1/1000 ölçekte hazırlanan uygulama imar planlarında haritalar üzerindeki kadastral durumlar işlenmiş olup, planın uygulama etaplarını adaları ve yapılaşma düzeni gibi detayların gösterildiği plana uygulama imar planı adı verilir.Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğine göre, uygulama imar planları bir bölge için tek ...