Mütevatir hadisler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Mütevatir hadisler nelerdir?
  2. Hz Muhammedin fiziki özellikleri nelerdir?
  3. Peygamberimizin fiziki özellikleri ve anlatıldığı eserlere ne nedir?
  4. Hz muhammedin resmi var mıdır?

Mütevatir hadisler nelerdir?

Mütevâtir haberler İçeriği açısından aynı şekilde geniş bir kalabalık tarafından aynı şekilde nakledilen haberlerdir. Buna verilebilecek en güzel örnek Kur'ân-ı Kerîm'dir. Hadisler arasında da lafzen değişmeyerek bize kadar gelenler olmakla beraber sayıları azdır.

Hz Muhammedin fiziki özellikleri nelerdir?

"Peygamber Efendimiz (sav), ne aşırı derecede uzun, ne de kısa idi; O bulunduğu topluluğun orta boylusu idi. Saçları, ne kıvırcık ne de dümdüzdü; hafifçe dalgalı idi. Mübarek yüzlerinin rengi kırmızıya çalar şekilde beyaz; gözleri siyah; kirpikleri sık ve uzun; omuz başları iri yapılı idi...

Peygamberimizin fiziki özellikleri ve anlatıldığı eserlere ne nedir?

Hilye, sözlük manasıyla süs ve ziynet olarak geçmektedir. İslam sanatlarında ise hilye, Hz. Muhammed'in ( S.A.V ) fiziksel özelliklerinin ve güzelliğinin anlatıldığı, sade bir dille yazılan eserlere verilen genel bir addır. ... Hilye ve şemail bazen birbirleriyle karıştırılsa da aralarında temel bazı farklar vardır.

Hz muhammedin resmi var mıdır?

Muhammed'in yüzünün resmedilmesi tarih boyunca caiz görülmez. Bildiğim kadarıyla 14. yüzyılda Moğollar döneminde yazılan 'Miraçname' adlı eserde Hz. Muhammed'in miraç yolculuğunda karşılaştığı birçok peygamberin resmi ile birlikte kendi resmi de hiçbir sınırlama olmaksızın açıkça yüzleriyle birlikte çizilmiştir.