Cinsel ilişkiye girmeden önce namaz kılınır mi?

İçindekiler:

  1. Cinsel ilişkiye girmeden önce namaz kılınır mi?
  2. Cinsel birleşmede acı neden olur?
  3. Cinsel ilişkiden sonra vajinada acı neden olur?
  4. Ilk gece nasıl giyinmeli?
  5. Dinimizde Zifaf gecesi nasıl olmalı?

Cinsel ilişkiye girmeden önce namaz kılınır mi?

2- Cinsel ilişkiden önce namaz kılmak gibi bir farz ya da sünnet yoktur. Ancak yeni evlilere gerdek gecesinde; önce 2 ya da 4 rekat nafile namaz kılıp evliliklerinin ve birlikteliklerinin hayırlı olması için dua etmeleri tavsiye edilmiştir, ancak bu da bir zorunluluk değildir.

Cinsel birleşmede acı neden olur?

Seks sırasında ağrı hissetmenin nedenleri farklı olabilir. Mesela yumurtalık kisti, endometriozis, vajinismus, vulvadinya, kronik vajinit, endometrit gibi rahatsızlıklardan kaynaklanıyor olabilir. Seks sırasındaki ağrı ilişkiye girmek istememe nedeniyle veya cinsel uyarılma sorunu nedeniyle de oluşuyor olabilir.

Cinsel ilişkiden sonra vajinada acı neden olur?

Cinsel ilişki sırasında veya sonrasında oluşan ağrının yaygın bir nedeni, vajinadaki ıslanma/kayganlık eksikliğidir. Vajinada, hem kendini temizlemek için hem de kişi uyandırıldığında doğal olarak kayganlık oluşur.

Ilk gece nasıl giyinmeli?

Sütyen ve külot takımları, mayo tipi tek parça iç çamaşırları, babydollar gibi seksi tasarımları ilk gece kıyafetleri olarak tercih edebilirsin. İpek, dantel ya da saten kumaştan tasarımları kullanabilirsin. Hareketlerini kısıtlayacak, rahatsız hissedeceğin, giymesi zor tasarımlardan uzak durmanda da fayda var.

Dinimizde Zifaf gecesi nasıl olmalı?

İbn Mes'ud (r.a.)'ın rivayet ettiği hadis-i şerifte gerdek gecesi şu duanın edilmesi tavsiye ediliyor. "Zifaf gecesi kadın kocasının yanına girdiği zaman, erkek namaza durur. Kadın da arkasında durur. İki rek'at namaz kılarlar.