Tahsilat nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Tahsilat nedir kısaca?
  2. Tanzim etmek ne demek hukuk?
  3. Formun tanzim tarihi ne demek?
  4. Senette tanzim tarihi nerede yazar?
  5. Senedin düzenleme tarihi sonradan atılır mi?
  6. Teşrii ne demek?

Tahsilat nedir kısaca?

Kısaca tahsilat şirketin alacaklarının toplanması ile sorumludur. Alacakların takibini ve vadesi dolduğu halde ödenmemiş olan alacakları takip etmektir. Özellikle ticari faaliyetleri olan şirketlerin en önemli bölümlerindendir.

Tanzim etmek ne demek hukuk?

Tapu ile ilgili bütün prosedürlerin genelinin hukuk dilindeki karşılığıdır.Tapu alanında kullanımlarından farklı olarak kamu kurumlarının terimlerinde ya da belli gündelik tamlamalarda kullanılır. Tanzim etmek, tanzim satmak bunlara örnektir.Tanzim etmek düzene koymayı veya düzen getirmeyi vurgular.

Formun tanzim tarihi ne demek?

Düzenleme tarihidir. Poliçenin onaydan geçtikten sonra poliçe girişi esnasında kullanıcı tarafından girilen ve muhasebesel olarak açık olan tarihtir.

Senette tanzim tarihi nerede yazar?

Bonoda düzenleme tarihi olarak yazıldığı ve bu tarihin ayrıca bononun üst kısmında, “tediye tarihi” kısmında tekrar edildiği görülmektedir. Düzenleme tarihinin bu şekilde ve tediye tarihi bölümünde tekrar edilmiş olması, 2. bir vade tarihi olarak kabul edilemeyeceği için bononun vasfını etkilemez.” Bkz.

Senedin düzenleme tarihi sonradan atılır mi?

Açık bono düzenlenmesi yasaya aykırı olmadığından tanzim tarihi boş olarak imzalanan senedin tanzim tarihinin sonradan yazılması mümkündür. Yazılan tanzim tarihinin anlaşmaya aykırı doldurulduğu hususu ise ancak yazılı belgeyle kanıtlanabilir.

Teşrii ne demek?

Sözlükte "ev yola açık olmak, sokak üzerinde bulunmak" anlamındaki şer' kökünden türeyen teşrî' "evi yol üzerinde kurmak, kapısını yola doğru açmak" demektir (Lisânü'l-? Arab, "şr?" md.; Kamus Tercümesi, "şr?" md.).