153 no.lu hesap nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. 153 no.lu hesap nasıl çalışır?
  2. Satın alınan mallarla ilgili olarak ödenen nakliye giderleri hangi hesapta izlenir?
  3. 120 alıcılar hesabı nedir?
  4. Senet kırmak ne demek?
  5. Cüzdandaki senetler hesabı neden kullanılır?

153 no.lu hesap nasıl çalışır?

153 TİCARİ MALLAR HESABI 153 Ticari Mallar Hesabının İşleyişi: Satın alınan ticari mallar maliyet bedeli ile bu hesaba borç kaydedilir, aynı zamanda mallar için yapılan alış giderleri de borç olarak kaydedilir. Satılması veya herhangi bir nedenle işletmeden çıkmasında ise maliyet bedeli ile alacak kaydedilir.

Satın alınan mallarla ilgili olarak ödenen nakliye giderleri hangi hesapta izlenir?

imal ettiğiniz ürünlerin, hammaddelerini satın alındıkça, aldıklarınızı işletmenize getirmek için ödediğiniz nakliye bedelleri, veya yaptığınız nakliye giderlerini 150 hesaba borç, kaydedilirki maliyetlerine girmiş olsun… tabiatiyle 760 nolu hesaba alınır.

120 alıcılar hesabı nedir?

120 Alıcılar Hesabı, işletmenin faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet satışlarından kaynaklanan senetsiz alacaklarının izlenmesi için kullanılır.

Senet kırmak ne demek?

Türk Ticaret Kanununda bono olarak tabir edilen ancak halk dilinde senet olarak bilinen kıymetli evrakların vadesinden önce belirli komisyonlar ödenmek üzere nakde çevrilmesine senet kırdırma denir. ... Senet keşide eden borçlu onu alacaklısına vererek, ödeme günü geldiğinde senet üzerindeki parayı ödemeyi taahhüt eder.

Cüzdandaki senetler hesabı neden kullanılır?

İşletmenin faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet satışlarından kaynaklanan vadesi 1 yılı geçmeyen senetli alacakların ( bono, poliçe vb. ) izlendiği hesaptır. Finansal kiralama işlemlerinden doğan senetli alacaklar da bu hesapta izlenir.