Nihai olarak ne demek?

İçindekiler:

  1. Nihai olarak ne demek?
  2. Nihai karar verildi demek ne anlama geliyor?
  3. Nıhaı karar Kaydedıldı ne demek?
  4. Ceza dosyası açık ne demek?
  5. Dava dosyasında Durum kapalı ne demek?
  6. Ceza mahkemesi kaç duruşmada sonuçlanır?
  7. 1 asliye ceza mahkemesi ne demek?
  8. Yüksek görevli mahkeme nedir?
  9. Asliye hukuk mahkemesi hangi suçlara bakar?
  10. Tapu işlerine hangi mahkeme bakar?
  11. Mahkeme türleri nelerdir?
  12. Sulh ceza mahkemesi hangi davalara bakar?

Nihai olarak ne demek?

Nihai kelimesi herhangi bir durum için 'son' anlamı taşımaktadır. Farklı bir durum ya da olgu adına sona yaklaşılan tabirini ortaya çıkardığını söylemek mümkündür.

Nihai karar verildi demek ne anlama geliyor?

Herhangi bir dava sonunda mahkeme tarafından verilen son karar nihai karardır. Bu alınan son karar kesinleşmiş nihai karar olarak adlandırılır.

Nıhaı karar Kaydedıldı ne demek?

Nihai karar demek davanın bittiğini ve bunla ilgili kararın verildiği demektir. Siz duruşmada olmadığınız için karar gıyabınızda yani yokluğunuzda verildiğinden dolayı bu kararla ilgili kesin karar yazıldığında tarafınıza yazılı tebligat olarak hüküm kararı gelecektir.

Ceza dosyası açık ne demek?

Dosya durumu açık demek; dosyanızın inceleme aşamasında olduğunu ve henüz karara bağlanmadığı ifade eder. Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür.

Dava dosyasında Durum kapalı ne demek?

Dosya durumu KAPALI demek, yargılaması tamamlanmış, dosya infaz edilerek dosya KAPATILMIŞ demek. Sadece KAPALILIK noktasında verilecek cevap budur.

Ceza mahkemesi kaç duruşmada sonuçlanır?

Yeni çıkan yargıda hedef süre uygulamasıyla birlikte Asliye Ceza Mahkemesi kararları için 300 ila 390 gün içinde sonuçlandırılması için hedef süre konulmuştur.

1 asliye ceza mahkemesi ne demek?

Asliye ceza mahkemesi, ceza yargılaması sisteminin temel mahkemelerinden biridir. Diğer ceza mahkemelerinin görevli olmadığı tüm dava ve işlere asliye ceza mahkemesi bakmakla görevlidir. ... Ancak, ceza yargılamalarının yapıldığı esas görevli mahkemeler asliye ceza ve ağır ceza mahkemeleridir.

Yüksek görevli mahkeme nedir?

CMK m. 4/f. (2) Görev konusunda mahkemeler arasında uyuşmazlık çıktığında, görevli mahkemeyi ortak yüksek görevli mahkeme belirler. Aynı ağır ceza mahkemesi yargı çevresindeki asliye ceza mahkemeleri arasında çıkan olumlu ya da olumsuz görev uyuşmalığını çevresinde oldukları Ağır ceza mahkemesi çözer.

Asliye hukuk mahkemesi hangi suçlara bakar?

Asliye ceza mahkemesinin görevine giren suçların bazıları ise; hakaret suçu, tehdit suçu, kasten yaralama, taksirle yaralama, mala zarar verme suçu, şantaj suçu, basit dolandırıcılık suçu, güveni kötüye kullanma suçu, uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma suçu, özel hayatın gizliliğini ihlal suçu, suç uydurma suçu, ...

Tapu işlerine hangi mahkeme bakar?

TAPU İPTALİ VE TESCİL DAVASI HANGİ MAHKEMEDE AÇILIR Hukuk davalarında bu görev ve yetki, genel olarak 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunda (HMK) düzenlenmiştir. HMK'nın 2nci maddesinin 1nci fıkrası uyarınca Tapu İptali ve Tescili davalarında görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemeleridir.

Mahkeme türleri nelerdir?

Adli Yargı Mahkemeleri

  • Hukuk Mahkemeleri.
  • Ceza Mahkemeleri.
  • Bölge İdare Mahkemeleri.
  • İdare Mahkemeleri.
  • Vergi Mahkemeleri.
  • Askeri Ceza Yargısı Mahkemeleri.
  • Anayasa Mahkemesi.
  • Danıştay.

Sulh ceza mahkemesi hangi davalara bakar?

Sulh ceza hakimliği, diğer bir deyişle sulh ceza mahkemesi, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre yapılan bazı soruşturma işlemleri ile bu işlemlere yapılan itirazlar ve idari nitelikte bazı işlemlere (Örn, idari para cezasına itiraz) itirazları inceleyen bir hakimlik/mahkeme olarak görev yapmaktadır.