UYAP Döküman Editörü nedir?

İçindekiler:

  1. UYAP Döküman Editörü nedir?
  2. UDF dosyası nasıl hazırlanır?
  3. UYAP e-imza nasıl alınır?
  4. UYAP bilgisayara nasıl kurulur?
  5. UYAP Kurum portala nasıl girilir?
  6. UYAP kelime işlemci nasıl yüklenir?
  7. UYAP Editör nasıl indirilir?
  8. UYAP Vatandaş Girişi Nasıl Yapılır?
  9. Dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  10. Uyap'ta neler yapılabilir?
  11. UYAP kime bağlı?
  12. UYAP sistemini kimler kullanabilir?

UYAP Döküman Editörü nedir?

Uyap Doküman Editörü , Ulusal Yargı Ağı Projesi kapsamında elektronik imza ile hazırlanacak olan dilekçe ve dokümanların sanal ortamda oluşturulmasına yarayan programdır. ... Hüküm içerisinde “Davaların en az giderle ve mümkün olan süratle sonuçlandırılması , yargının görevidir “ açıklaması yer almaktadır.

UDF dosyası nasıl hazırlanır?

UYAP Dosya Formatı (Word belgelerini UDF formatına dönüştürme)

  1. Word de yazılmış belgeyi açın. dosya-farklı kaydet i seçin. ...
  2. Açılan küçük ekranda dosya formatını “zengin metin biçimi” olarak kaydedin. ...
  3. 3.Bu aşamada kaydettiğimiz dosyayı UYAP Döküman Editör ile açacağız. ...
  4. Açılan sayfada .

UYAP e-imza nasıl alınır?

Elektronik İmza Nedir, Nasıl Alınır? E-İmza Uygulaması ile Nasıl Giriş Yapılır? Aşağıdaki alana kimlik numaranızı yazınız. Masaüstünüzde bulunan e-imza uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. ( e-Devlet Kapısı e-İmza Uygulaması'nı bilgisayarınıza indirmelisiniz.

UYAP bilgisayara nasıl kurulur?

1- http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" butonuna tıklanır. 2- Açılan sayfada "E-devlet aracılığı ile giriş" seçeneği ile devam edilir. 3- Kimlik doğrulama sayfasında ilgili alana imza sahibinin TC Kimlik Numarası girilir ve "Devam et" seçeneğine tıklanır.

UYAP Kurum portala nasıl girilir?

İlgili evraklar hazırlandıktan sonra http://kurum.uyap.gov.tr/ giriş yapılır. Giriş butonuna tıklandıktan sonra giriş seçeneklerinden herhangi biri seçilir.Örnek olarak E-imza seçerek devam ediyoruz, e-Devlet Aracılığıyla Giriş seçilir gerekli bilgiler girildikten sonra Kurum Portal sistemine giriş yapılır.

UYAP kelime işlemci nasıl yüklenir?

Uyap Kelime İşlemci http://www.adalet.gov.tr/ linkinden indirilir, zip dosyası klasöre çıkartılır kelime işlemci kurulur....Belgeyi ilk kez kaydetmek için yapacaklarınız:

  1. Dosya sekmesini tıklatın.
  2. Farklı Kaydet'i tıklatın.
  3. Belgeyi kaydetmek istediğiniz yere gidin.
  4. Kaydet'i tıklatın.

UYAP Editör nasıl indirilir?

1- ADIM: E-imza – M-imza işlemini gerçekleştirebilmeniz için bilgisayarınızda kurulu olan UYAP Editör Programının son versiyonu olması gerekmektedir. Son versiyonu (http://www.uyap.gov.tr/Uyap-Editor) adresinden indirebilirsiniz.

UYAP Vatandaş Girişi Nasıl Yapılır?

Uyap vatandaş girişi için e-Devlet şifresi -imza, mobil imza ve e-devlet üzerinden dört seçenekle UYAP Vatandaş Portalına bağlanabilirsiniz. Bu sistemden tüm davalara ait bilgileri takip edebilmektedirler. Vatandaşlar bu linke tıklayarak https://vatandas.uyap.gov.tr/index.html adresinden de giriş yapılabilmektedir.

Dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Mahkeme sonucunu öğrenmek için UYAP sistemi üzerinden sorgulama yapmak mümkün hale geldi. UYAP'a https://vatandas.uyap.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Ülkemizde mahkeme kararları artık hem UYAP hem de e-devlet üzerinden öğrenilebilir duruma geldi.

Uyap'ta neler yapılabilir?

UYAP Avukat Bilgi Sistemi (Avukat Portalı) sayesinde, avukatlar bürolarından internet üzerinden sistemdeki vekâleti bulunan dava dosyalarını inceleyebilmekte, bu dosyalardan suret alabilmekte; elektronik imza ve mobil imza ile sistemdeki dava dosyalarına evrak katabilmekte, yeni dava dosyası açabilmekte, ilamlı/ilamsız ...

UYAP kime bağlı?

Adalet Bakanlığı'na bağlı tüm birimleri ilgilendiren ve hepsinin kullanabileceği bir sistem olan UYAP vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

UYAP sistemini kimler kullanabilir?

UYAP'a Kimler Girebilir? ... Adalet Bakanlığı çalışanları, avukatlar, vatandaşlar, davacılar, davalılar, vatandaşlar, kısacası Adalet ile ilgili işlem yapması gereken herkes UYAP'ı rahatlıkla kullanabilir.