Elbiseye yapışan sakız nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Elbiseye yapışan sakız nasıl çıkarılır?
  2. Koltukta kurumuş oje lekesi nasıl çıkar?
  3. Kıyafete oje lekesi nasıl çıkar?
  4. Kuruyan oje kapağı nasıl açılır?
  5. Oje sürmenin zararları nelerdir?

Elbiseye yapışan sakız nasıl çıkarılır?

SİRKE: Elbisenize sakız yapışmış ise o zaman çıkarmak için beyaz sirke ve diş fırçası kullanın. Sakızın yapışan bölgesine sirke sürün ve diş fırçası ile fırçalayın. KUM: Kum, özellikle ayakkabıların altına yapışan sakızı çıkarmak için etkilidir. Yere biraz kum serpin ve üzerinde ayakkabınızla yürüyün.

Koltukta kurumuş oje lekesi nasıl çıkar?

KOLTUKTA OJE LEKESİ Dökülen ojeyi çıkarmak için yapmanız gereken her evde bulunan sirkeyi oje dökülen bölgeye bir pamuk yardımı ile ya da bir bezin üzerine sirke dökerek hafif bir şekilde tampon uygulayın. Daha sonra 1-2 saat kadar oje lekesinin üzerinde bekletiniz.

Kıyafete oje lekesi nasıl çıkar?

Aseton ve pamuk yardımı ile kıyafetteki oje lekesini çıkarmak mümkün. Kumaşın görünmeyen bir yüzeyinde öncelikle bunu test etmek gerekiyor. * Pamuk, asetonu iyice emdikten sonra işlemi uygulamaya başlayın. * İşlemi uygularken lekeyi ovmamaya dikkat edin, lekenin üzerine asetonlu pamukla bastırın.

Kuruyan oje kapağı nasıl açılır?

İşte bunu çözecek pratik bir yöntem. Bir bardağa sıcak su doldurun. Ojenizi kapağı suyun içinde kalacak şekilde ters olarak suya yerleştirin. Ojenin tamamı su içinde olmamalı. 5 dk bekleyin.

Oje sürmenin zararları nelerdir?

Ojenin vücudumuza verdiği diğer olumsuz etkiler şunlar; Cildi tahriş eder ve alerjen etkisi vardır. Endokrin sistemine zarar vererek vücutta toksinlerin birikmesine sebep olur. Vücutta bazı enfeksiyonların oluşmasına sebep olur. İçeriğinde bulunan formaldehit, fitalat gibi maddeler sinir sistemine zarar vericidir.