WAV ses dosyası nedir?

İçindekiler:

  1. WAV ses dosyası nedir?
  2. 1 MPG kaç litre?
  3. Mpg nedir kimya?
  4. Yakıt tüketimi MPG nedir?
  5. 100 km'de kaç lt benzin?
  6. KM litre ne demek?
  7. Hangi araba 100 km'de ne kadar yakar?
  8. Km başına yakıt nasıl hesaplanır?
  9. KM ne ile ölçülür?

WAV ses dosyası nedir?

WAV (Waveform Audio File Format), IBM ve Microsoft'un küçük ses kayıtlarını herhangi bir bilgisayarda çalmak için geliştirdiği, sıkıştırma içermeyen bir ses dosyası biçimidir. İngilizce'de dalga anlamına gelen Wave kelimesinin ilk üç harfinin alınmasıyla oluşturulmuştur.

1 MPG kaç litre?

1 Miles per gallon (US) [MPG] = 0,027 21 Litre başına Kilometre [km/l] - Miles per gallon (US) birimini Litre başına Kilometre birimine dönüştürebilen birim dönüştürücüsü.

Mpg nedir kimya?

Propan-1,2-diol olarak da adlandırılan propilen glikol, C3H8O2 kimyasal formülü olan bir sentetik organik bileşiktir. Kokusuz fakat hafifçe tatlı bir tada sahip olan viskoz bir renksiz sıvıdır. Kimyasal olarak bir diol olarak sınıflandırılır ve su, aseton ve kloroform gibi geniş bir solvent yelpazesiyle karışabilir.

Yakıt tüketimi MPG nedir?

mpg: “mile per gallon”, “mile/ gallon” ya da “mile/gal” ifadelerinin kısaltmasıdır. Yakıt tüketim birimi olarak kullanılmaktadır. 1 mpg = 1 m/g = … ... 1 gal (gallon) [US] = 3,7854 litredir.

100 km'de kaç lt benzin?

Günümüzde ekonomi sınıfı son model binek araçlardan dizel motora sahip olanlar ortalama olarak 100 km'de 3 - 4 litre civarında mazot yakmaktadır. Benzinle çalışan motorlara sahip olan araçlar ise yaklaşık olarak 100 km'de 5 - 6 litre benzin yakmaktadır.

KM litre ne demek?

Bir taşıt yakıtında bulunan kimyasal potansiyel enerjinin kinetik enerjiye veya işe dönüştürülme sürecinin verimliliğini ifade eder. ... Metrik sistem kullanan ülkelerde yakıt ekonomisi kilometre bölü litre (km/L) ile ifade edilir.

Hangi araba 100 km'de ne kadar yakar?

Buna göre fabrika verilerinde 100 km'de 3.

Km başına yakıt nasıl hesaplanır?

Örnek verecek olursak; aracınızı doldurduğunuzda 200 TL tutar ödediniz. Deponuz bittiğinde de sayacınız 500 KM gösteriyor. Burada yakıt hesaplama için yapacağınız şey, tutarı yola bölmek. 200/500= 0.

KM ne ile ölçülür?

Aracın 60 saniyede aldığı yolu öğrenmek istersek 100 (tur) çarpı tekerleğin çapı 100 cm = 10.