Soğuk algınlığı belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Soğuk algınlığı belirtileri nelerdir?
  2. Nezle çocuğa ne iyi gelir?
  3. Çoçuklarda grip burun tıkanıklığına ne iyi gelir?
  4. Grip olan 4 aylık bebeklere ne yapılmalı?
  5. Bebek gribi nasıl geçer?

Soğuk algınlığı belirtileri nelerdir?

Soğuk algınlığı belirtileri arasında burun akıntısı veya tıkanıklığı, boğaz ağrısı, düşük dereceli ateş, genellikle kendini kötü hissetme yani halsizlik, hafif vücut ağrıları veya hafif baş ağrısı, hapşırma, nefes almada hafif zorlanma ve öksürük bulunur.

Nezle çocuğa ne iyi gelir?

Nezleye en iyi gelen şey bebeğin salgılarının sulandırılması ve var ise ateşinin düşürülmesidir. Bebeğini emziren anneler emzirme sıklığını artırabilir. Salgıların sulandırılması için ise en iyi ilaç sudur. Tüm viral hastalıklarda olduğu gibi nezlede de, ilk 48 saat süresince yüksek ateş görülebilir.

Çoçuklarda grip burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

İlk olarak tuzlu su içmek bu hastalığı rahatlatıcı unsurlardan biridir. Bunun yanında buruna zeytinyağı damlatmak, elma sirkesi içmek, zencefil çay içmek gibi eylemler burun tıkanıklığına iyi gelen, bronşları açan unsurlar arasında sayılmaktadır.

Grip olan 4 aylık bebeklere ne yapılmalı?

Bebeğin salgılarının su ile sulandırılması ve varsa ateşinin düşürülmesi nezleye en iyi gelen şeydir. Nezlede ilk 48 saat süresince yüksek ateş görülebilir. Bu durumda bebek ince giydirmeli ve ılık bir banyo yaptırılmalıdır. Bebek çok huzursuz ve ateşi 38°C'nin üzerindeyse ateş düşürücü ilaç verilebilir.

Bebek gribi nasıl geçer?

1- BURUN ASPİRATÖRÜ: Bebeklerde burun akıntısını geçirmek için evde uygulanabilecek şeylerden biri de spreyle ya da damla yardımıyla mukusların incelmesini sağlayın. Ardından aspiratör ile burun akıntısını çekin. (Günde 4 kez) Kirli aspiratör uçlarının yol açabileceğini unutmayın.