Bir çatlak görebilir misin?

İçindekiler:

  1. Bir çatlak görebilir misin?
  2. O ki hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır bu ayetin mesajı nedir?
  3. O ki hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır ne demek?
  4. Mülk Suresi 2 ayette anlatılmak istenen nedir?
  5. Ahsenü amele ne demek?

Bir çatlak görebilir misin?

Hiçbir çatlak (ve düzensizlik) görüyor musun? O ki yedi sema yaratmış birbiriyle mutabık, göremezsin o rahmanın yarattığında hiçbir nizamsızlık, haydi çevir gözü görebilir misin hiçbir çatlak, bir kusur? O, yedi göğü, birbiri üzerinde tabaka, tabaka yarattı, Rahman'ın yaratmasında bir aykırılık, uygunsuzluk görmezsin.

O ki hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır bu ayetin mesajı nedir?

"O ki; hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır. O, mutlak galiptir, çok bağışlayıcıdır." (Mülk 2)

O ki hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır ne demek?

Kudreti dâimâ üstün gelen ve günahları çok bağışlayan yalnız O'dur. O ki, hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır. O, mutlak galiptir, çok bağışlayıcıdır. Hanginizin daha iyi iş işlediğini belirtmek için, ölümü ve dirimi (hayatı) yaratan O'dur.

Mülk Suresi 2 ayette anlatılmak istenen nedir?

2. âyet yüce Allah'ın kudret ve tasarrufunu en açık bir şekilde gösteren delilleri içermekte; Allah'ın, dünyada insanların güzel işler yapma hususunda birbirleriyle rekabet etmelerini sağlamak, kimlerin kendi emir ve yasaklarına uyarak daha güzel işler yapacağını ortaya çıkarmak için hayatı ve ölümü yarattığını ...

Ahsenü amele ne demek?

2.Ellezî halakal mevte vel hayâte li yebluvekum eyyukum ahsenu amelâ(amelen), ve huvel azî zul gafûr(gafûru). “Sizin hanginizin en güzel ameli yapacağını” imtihan etmek için ölümü ve hayatı yaratan O'dur. Ve O; Aziz'dir, Gafûr'dur.