Pilonidal sinüs apsesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Pilonidal sinüs apsesi ne demek?
  2. Sinüs Apse Nedir?
  3. Pilonidal sinüs kendiliğinden geçer mi?
  4. Pilonidal sinüs nerede olur?
  5. Kıl dönmesi ağrısı kendiliğinden geçer mi?
  6. Kıl dönmesi geriler mi?
  7. Kıl batması için hangi doktora gidilir?

Pilonidal sinüs apsesi ne demek?

Vücuttan dökülen serbest kıl ve kıl yumaklarının bazı bölgelerde birikmesi sonucu ortaya çıkan kıl dönmesi yani diğer bir adıyla pilonidal sinüs, şişlik, sertlik, akıntı ve ağrı gibi şikâyetlerin yaşanmasına neden olur. Kıl dönmesi erkeklerde, kadınlara kıyasla 3 kat daha fazla görülüyor.

Sinüs Apse Nedir?

Pilonidal sinüs kuyruk sokumunda deri altında oluşan, genellikle içi kıl dolu iltihabi bir hastalıktır. Derinde bulunan infeksiyon yerinden deri yüzeyine sinüs denen kanallar uzanır. Pilonidal kıl yuvası demektir ve pilonidal sinüs genelde vücudu çok kıllı insanlarda görülür.

Pilonidal sinüs kendiliğinden geçer mi?

Bu bakterilerin sebep olduğu enfeksyon kendi haline bırakılınca geçebilen türde yer almamaktadır. Bu nedenle mutlaka tedavi olunması gereken bir hastalıktır. Geniş spektrumlu antibiyotik kullanımı ile tedavi edilmesi yeterli gelmemektedir.

Pilonidal sinüs nerede olur?

Halk arasında kıl dönmesi de denilen pilonidal sinüs, pilus(kıl) nidus(yuvası) kelimelerinin birleşiminden oluşur. Genelde makat arasında, kuyruk sokumunda orta hatta veya hemen yanında yerleşir. İltihaplı, akıntılı, iyi huylu bir cilt altı hastalığıdır.

Kıl dönmesi ağrısı kendiliğinden geçer mi?

Kıl dönmesi rahatsızlığı kesinlikle kendiliğinden geçmez. Halk arasında böyle bir inanış olsa da mutlaka doktor muayenesi sonrasında gerekli tedaviye başlanması gerekmektedir. Eğer bu yönteme başvurmaz, kendiliğinden geçmesini beklerseniz kıl, içeride daha çok büyüyerek bölgede yayılacaktır.

Kıl dönmesi geriler mi?

Kıl dönmesi (pilonidal sinüs) hastalığının belirtileri bazen ortaya çıkıp sonra kaybolduğunda, hastalar bu hastalığın tedavisini erteleyebilmektedir. Ancak kıl dönmesi hastalığı ertelendikçe ilerleyebilen ve ilerledikçe tedavisi zorlaşan bir hastalıktır.

Kıl batması için hangi doktora gidilir?

Kıl dönmesi hastaları kuyruk sokumundaki keseyi bazen sivilce zannedilerek yanlış bölüm ve doktorlara gidebilmektedir. Kıl dönmesi hastalığı için genel cerrahi doktoruna gidilmelidir. Kıl dönmesini tedavisi cerrahi yöntemle müdahaledir.