Fenol nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Fenol nasıl yapılır?
  2. Kristalize fenol yöntemi nedir?
  3. Lokal fenol uygulaması nedir?
  4. Fenol hidrat nedir?
  5. Kıl dönmesi önüne nasıl geçilir?
  6. Mikrosinusektomi yöntemi nedir?
  7. Fenol mikrop öldürücü özelliği var mıdır?
  8. Fenol kokusu nedir?
  9. Kıl dönmesi olmaması için ne yapmam lazım?
  10. Kıl dönmesi kendi kendine kapanır mı?
  11. Fenol Zararlı mı?
  12. Kıl dönmesi engellenir mi?

Fenol nasıl yapılır?

Kıl Dönmesinde “Fenol Yöntemi” Bu yöntemde lokal anestezi altında fistül ağzından girilerek fistüllerin içi kıllardan temizlenir ve bu keseciklerin içine kimyasal ajan olan kristalize fenol verilir. Bu işlemler ortalama 15 dakikada tamamlanır ve hasta evine gönderilir. Hasta ertesi gün normal hayatına geri döner.

Kristalize fenol yöntemi nedir?

Kıl dönmesi tedavisinde Kristalize Fenol Steril koşullarda sinüsler temizleniyor; kıllardan arındırılıyor ve içleri iri naftalin kristallerine benzeyen kristalize fenolle dolduruluyor. Kristalize fenol, yarayı temizleme (debridman) etkisi ile sinüslerin içlerini temizliyor ve bir iyileşme-kapanma sürecini başlatıyor.

Lokal fenol uygulaması nedir?

Kıl dönmesindeki ameliyatsız bir tedavi yöntemidir. Fenol tedavisinin özü bu kimyasal maddenin cilt altındaki kıl ve diğer iltihabı alanların eritilmesi ve ardından normal yara iyileşmesi esasına dayanır. Yani ameliyatla çıkarılan sinüs dokularını fenolle eritiliyor.

Fenol hidrat nedir?

Fenol, benzen halkasına OH- molekülünün bağlanmasıyla oluşan kimyasal bileşiktir. Fenoller, aromatik halkaya bir ya da daha fazla hidroksil grubunun bağlandığı aromatik bileşiklerdir. Saf halde, renksiz veya beyazdan hafifçe pembeye çalan renkte kristal katı şeklindedir.

Kıl dönmesi önüne nasıl geçilir?

Kıl dönmesinden kurtulmanın en etkili yolu tedavi olmaktır. Kıl dönmesi tedavi yöntemleri lokal bakım ve banyolar, kristalize fenol uygulaması, lazer ve cerrahi yöntemdir. Cerrahi tedavilerin dışında uygulanan diğer yöntemler fazla etkili olmamakla birlikte en etkili yöntem lazer ve cerrahi yöntemdir.

Mikrosinusektomi yöntemi nedir?

Mikro Sinüsektomi Yöntemi İle Ameliyata Son Geleneksel kıl dönmesi ameliyatlarında geniş bir kesi ile sinüs traktı etraf doku ile birlikte çıkarılır . Geniş bir kesi yapılır. Flep yapılırsa kesi ve dikiş sayısı da aynı ölçüde artacaktır.

Fenol mikrop öldürücü özelliği var mıdır?

Fenoller suda asit özelliği gösterirken, alkoller göstermezler. Buna karşılık fenoller ester oluşturmaları açısından alkollerle benzerler. Birçok fenol, özellikle triklorofenol (TKF) antiseptik özellik taşırlar.

Fenol kokusu nedir?

Fenol, rahatsız edici derecede tatlı, buruk bir kokuya sahip yanıcı, oldukça aşındırıcı bir kimyasaldır. Saf olduğunda fenol, düşük konsantrasyonlarda (havada 0.05 ppm) kolaylıkla tespit edilebilen tatlı, katran benzeri bir kokuya sahiptir.

Kıl dönmesi olmaması için ne yapmam lazım?

Kişi iç çamaşırlarını düzenli olarak değiştirmeli ve kuyruk sokumu ıslak ve nemli bırakılmamalıdır. Vücuttaki kıl oranları fazla olan kişiler kıl dönmesini engellemek için tüy dökücü kremler kullanabilir veya lazer epilasyon tedavisini tercih edebilirler.

Kıl dönmesi kendi kendine kapanır mı?

Çünkü kıl dönmesi kendiliğinden iyileşmez; aksine hastalıklı alan zamanla büyür ve ihmal edildiğinde daha geniş bir alanı tutarak, ameliyatta daha geniş bir cilt ve cilt altı dokusunun çıkarılması gerekebilir. Kıl dönmesinin temel tedavisi ameliyat ile hastalıklı alanın çıkarılmasıdır.

Fenol Zararlı mı?

Birçok fenol bileşiği, insan sağlığına toksik etki göstermesinden dolayı tehlikeli kirleticiler arasında sınıflandırılmıştır. Fenolün sucul ortamlarda 1 µg/L gibi düşük konsantrasyondaki mevcudiyeti bile sucul organizmalar üzerine toksik etki göstermektedir.

Kıl dönmesi engellenir mi?

Kıl dönmesi operasyonu olduktan sonra kişisel hijyeninize dikkat etmezseniz kıl dönmesinin tekrarlamasına engel olamazsınız. Kıl dönmesi ile ilgili ilk belirtiler arasında olan apse oluşumu nükste de görülmektedir. Bu durumda apse antibiyotik veya cerrahi boşaltma gibi bir teknikle uzaklaştırılır.