Basketbol nereleri geliştirir?

İçindekiler:

  1. Basketbol nereleri geliştirir?
  2. Neden basketbol?
  3. Basketbol kaç kalori yakar?
  4. Basketbol kas geliştirir mi?
  5. Core Bölgesi nedir?
  6. 1 km yürümek kaç kalori yaktırır?
  7. Core egzersizleri ne işe yarar?
  8. Core Bölgesi hangi kas gruplarını kapsar?
  9. Basketbolda hangi hareketler boy uzatır?

Basketbol nereleri geliştirir?

Siz de basketbol hangi kasları çalıştırır diye merak ediyorsanız, artık başlayalım!
  • Kollar: Biceps, Triceps ve Ön Kol.
  • Core Bölgesi: Abdominals ve Erector Spinae.
  • Kalça ve Uyluk: Kuadriseps.
  • Alt Bacak: Kalf Kasları

Neden basketbol?

- Sürekli hareket halinde olmanız sebebiyle oldukça hızlı bir şekilde kalori yakmanıza yardımcı olur. - Basketbol oynamanın stresi azaltıcı bir etkisi bulunmaktadır. - Bağışıklık sistemini güçlendirici bir özelliği de bulunur. - Sosyalleşmek için oldukça güzel bir takım oyunudur.

Basketbol kaç kalori yakar?

Basketbol oynamak, bir dakikada 9, yarım saatte 270, bir saatte toplam 540 kalori yakmanızı sağlar. Bisiklete binmek, bir dakikada 10, yarım saatte 300, bir saatte 600 kalori yakmanızı sağlıyor. Dans, bir dakikada , yarım saatte 210, bir saatte tam 420 kalori yaktırıyor.

Basketbol kas geliştirir mi?

Ancak basketbol eğlenceli olduğu kadar kasların gelişimine yardımcı olan bir spor türüdür. Basketbol oynarken neredeyse bütün kas grupları çalışır. Topu sektirme, pas verme ve topu fırlatma kol kaslarını, zıplama ve koşma eylemi ise bacak kaslarını geliştirmede oldukça etkilidir.

Core Bölgesi nedir?

Core bölgesi, gövdeyi ve gövde iskeletini bir arada tutan kas grubuna verilen isimdir. Gövdede, sağlıklı bir postür duruşuna sahip olmanın tek yolu bu bölgedeki kasların dengeli bir şekilde kuvvetlendirilmesidir.

1 km yürümek kaç kalori yaktırır?

1 km mesafeyi insanlar 1312 adımda tamamlayabiliyor. 1, 5 ve 10 Km Yürüyüş Kaç Kalori Yaktırır? 1 km yol yürüyen kişiler 45 ile 60, 5 km yürüyenler 4 ve 10 km yürüyenler 6 arasında kalori yakımı yapar.

Core egzersizleri ne işe yarar?

Güçlü Core Kaslarının Faydaları Vücudun dengesini sağlamlaştırır. Sağlıklı bir duruş (postür) sunar, skolyoz gibi sorunların önlenmesine fayda sağlar. Pek çok antrenmanı daha kolay gerçekleştirirsin. Eklem, omurga ve bel sakatlık risklerinin azalmasına yardımcı olur.

Core Bölgesi hangi kas gruplarını kapsar?

Core bölgesi kasları; tüm karın bölgesi kasları (six packs olarak adlandırılan bölüm, yan karın kasları yani oblikler, kaburgaların yanları ve üzerinde yer alan serratus kasları), bel ve boyun bölgesi boyunca omurgayı dik tutmakla ve refleksif rotasyonunu sağlamakla görevli olan multifidus ve erector spinae kaslarıdır.

Basketbolda hangi hareketler boy uzatır?

Basketbol oynamak, yüzmek veya durmaksızın zıplamak boyunuzu uzatır. Basketbolcuların ve yüzücülerin hep uzun olması bunun ispatıdır. Hatta halter kaldırmak da boyu kısaltır; o nedenle halterciler hep kısadır.