Yan ödeme puanı nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Yan ödeme puanı nasıl hesaplanır?
  2. Aylık tutar nasıl hesaplanır?
  3. Memur sendika aidatı nasıl hesaplanır?
  4. Yan ödeme göstergesi nedir?
  5. Sendika aidatı nasıl belirlenir?
  6. Memur sendika aidatı geri ödeme hangi aylarda?
  7. Ek ödeme maaşa dahil mi?
  8. Kıdem Ayliğina esas hizmet süresi nedir?
  9. Kıdem Ayliğina esas hizmet süresi ne demek?
  10. Heyet raporunda bölge tazminatı kesilir mi?

Yan ödeme puanı nasıl hesaplanır?

Devlet memurlarının; unvanları, sınıfları, eğitimleri, hizmet yılları, aylık dereceleri veya çalıştıkları kurumlara göre haklarında belirlenmiş olan (yan ödeme kararnamesi ve toplu sözleşmede) yan ödeme toplam puanının “Yan Ödeme Katsayısı” ile çarpılması suretiyle, ödenecek yan ödemenin aylık brüt tutarı belirlenir.

Aylık tutar nasıl hesaplanır?

Uygulayacağımız formül; 1/4 derece karşılığı gösterge*aylık katsayı=Aylık Tutar dır. 1500*0,10855=162,83TL aylık tutardır.

Memur sendika aidatı nasıl hesaplanır?

Sendika kesintisi oranı, memur sendikalarının tüzüklerinde yer almakta olup bu oran genel olarak damga vergisi kapsamına giren maaş kalemlerinin binde beşi olarak hesaplanmaktadır. Sendika kesintisinde 2022 yılı Ocak ayı itibariyle yüzde 5'lik bir artış olacaktır. Örneğin 45 TL olan aidat 47,25 TL olacaktır.

Yan ödeme göstergesi nedir?

puanlarının yan ödeme katsayısı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarı ifade eder. Yan ödeme; emekli keseneğine, damga vergisi ve gelir vergisi kesintisine tabidir ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi personele ödenmemektedir. Yan ödemeye hak kazanma takip eden aybaşından itibarendir.

Sendika aidatı nasıl belirlenir?

Sendika tüzüğüne göre de üyelik aidatı bir aylık çıplak ücretin 1/30'u oranındadır. Kanun ve tüzük içeriğinde yer alan düzenlemelerde aidat tutarının net ücret üzerinden belirleneceğine dair açık bir hüküm yer almadığından, işverence brüt ücret üzerinden kesinti yapılmasında bir isabetsizlik bulunmamaktadır.

Memur sendika aidatı geri ödeme hangi aylarda?

Toplu sözleşme ikramiyesi, 375 Sayılı KHK'nın ek 4.maddesinde şu şeklide düzenlenmiştir; “25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri uyarınca kamu görevlileri sendikalarına üye olup, aylık veya ücretinden üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine ocak, nisan, temmuz ve ekim ...

Ek ödeme maaşa dahil mi?

AKP iktidarının 2011 yılında yaptığı düzenlemeyle ek ödeme, prime esas kazanç kapsamı dışında bırakıldı. Bu nedenle de emekli ikramiyesi ve emekli maaşının hesaplanmasına dahil edilmiyor.

Kıdem Ayliğina esas hizmet süresi nedir?

Kıdem aylığına esas kıdem yılı ise 25 yıl ile sınırlıdır. Yani memur maaşı ile Emekli Sandığı matrahının bir unsuru olan kıdem aylığı 25 yıldan fazla hizmet süresi için hesaplanmaz.

Kıdem Ayliğina esas hizmet süresi ne demek?

Kıdem yılı, devlet memurlarının net maaş ve emeklilik haklarını artıran bir unsurdur. Memuriyette geçirilen süre ise memurun kıdem süresini oluşturur. Kıdem süresinin tam yolu (25 yıl), kıdem aylık göstergesi (20) ve aylık katsayı çarpıldığında memurun brüt kıdem aylığı tutarına ulaşılır.

Heyet raporunda bölge tazminatı kesilir mi?

Heyet Raporunuz; a-) İş yerinde meydana gelen (iş kazası) kaza sonucu alındı ise; bu durum fiilen çalışma sürelerinden sayılır ve bölge hizmet tazminatınızdan kesinti yapılmaz.